loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FORVENTER LOJALITET: Vi forventer at de retningslinjene vi er blitt enige om i bransjen, følges lojalt opp av medlemsbedriftene, sier administrerende direktør i BNL, Jon Sandnes.

BNL forventer at medlemmer følger opp reglene

Jørn Wad / 2017-07-27 20:04:16

-Vi har ingen mulighet for tiltak mot dem som eventuelt ikke følger opp reglene for å tilknytte seg seriøse underleverandører. Men vi forventer jo at dem som er medlemmer hos et av våre forbund, faktisk gjør det. Noe annet ville være en styresak for oss, om det gjentar seg.

Administrerende direktør Jon Sandnes er ikke i tvil: Bedrifter som er medlemmer i et av forbundene som til sammen utgjør Byggenæringens Landsforbund (BNL), bør definitivt ta inn over seg de rådene som BNL har formulert når det gjelder å knytte til seg seriøse underleverandører.

Tillits samfunn

-Norge er et tillits samfunn, og vi forventer som sagt at medlemmer i BNL`s forbund er lojale overfor de retningslinjene som man er blitt enige om. Skulle dette mot formodning ikke være tilfelle, og dette skjer gjentagne ganger, vil nok dette bli en styresak i BNL, sier han ved ettertanke. Men han understreker likevel at BNL ikke har anledning til å påtale eventuelle brudd på de omtalte retningslinjene, eller for den saks skyld har noen sanksjonsmuligheter i forhold til dette.

-Men da er det jo egentlig fritt frem for dem som ikke ønsker å følge opp?

-Som sagt er Norge et tillits samfunn, og dersom denne tilliten brytes, vil mye kunne rakne. Så om man ikke har noen formell forpliktelse, har man likevel en moralsk plikt til å følge opp det bransjen har blitt enige om, understreker Sandnes.

Anbefaling fra BNL

BNL har kommet med klare anbefalinger om hvordan bedrifter som er medlemmer av BNL`s forbund – og for den sakens skyld også alle andre – bør gå fram for å sikre seg at de underleverandører som velges, skal være seriøse, og at man har en viss sikkerhet for dette. De som ønsker det, kan fritt laste ned disse anbefalingene fra BNL`s egne hjemmesider, og bruke dem for å sikre seg at norske byggeplasser blir bemannet med folk fra seriøse bedrifter, og der lønns- og arbeidsforhold er slik de skal være i henhold til det norske lovverket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse
annonse