loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
HOVEDTILLITSVALGT SLÅR I BORDET: Vi skal ikke ha noe av at vårt selskap kommer i søkelyset fordi det er gjort ubetenksomme valg i forhold til underleverandører. Jeg føler meg også sikker på at ledelsen er enig i dette sier Ronny Olsen, hovedtillitsvalgt hos PEAB Anlegg til Maleren.

Hovedtillitsvalgt i PEAB Anlegg reagerer

Jørn Wad / 2017-08-04 22:23:16

-Det er lite trivelig å lese om forholdene Maleren har avslørt. Jeg har tatt opp saken internt, og jeg vet også at Statens Vegvesen har bedt om fullt innsyn i forholdene. Det er bra at dette kom fram i lyset, slik at vi kan få ryddet opp.

Hovedtillitsvalgt i PEAB Anlegg AS, Ronny Olsen, har lite til overs for forholdene som har kommet fram gjennom flere artikler i Maleren i sommer: Det er snakk om at det rengjøringsbyrå har blitt hyret inn for å gjøre malerjobben på deler av malerjobbene i den såkalte Miljøpakken i Trondheim. Dette har både det lokale malermesterlauget og uropatruljen i Trondheim reagert på, og Olsen understreker at de tillitsvalgte i PEAB Anlegg AS heller ikke er komfortable med det som har skjedd:

Mitt Anbud

-Det er jo ganske merkelig at man tyr til Mitt Anbud, som er en tjeneste i alle fall ikke jeg har spesielt gode erfaringer med. Og enda merkeligere er det at det blir valgt et rengjøringsbyrå, når minst ett malermesterfirma har lagt inn anbud på jobben. Da hjelper det fint lite at det argumenteres med at man ikke kjenner det lokale malermarkedet. Det er ikke SÅ vanskelig å finne ut av, om man virkelig ønsker det, slår han fast.

-Hvorfor tror du dette har skjedd?

-Vel, jeg har tatt opp saken internt som sagt, og fått beskjed om at dette er en glipp som det vil bli ryddet opp i for framtida. Og dersom det skjer, er det bra. For vi vil ikke ha det slik at ukvalifiserte og underbetalte folk gjør jobbene i stedet for fagfolk, sier han med ettertrykk. Han er opptatt av å ha åpne og ryddige forhold på byggeplassene, og er glad for at Uropatruljen og Trondheim Malermesterlaug har grepet tak i saken:

-Da vi leste om dette i Maleren på nett, fikk jeg en dårlig smak i munnen. Helt ærlig tror jeg på at dette er en glipp, og at nok lokalt har valgt denne løsningen i en travel hverdag, uten å tenke skikkelig gjennom konsekvensene av det. Men kanskje nettopp derfor er det viktig at vi får endret praksis, slik at vi unngår at det blir gjort på samme måten i framtida, foreslår Olsen. Han er også tydelig på at når han som tillitsvalgt tar slike ting opp med ledelsen, er det hans erfaring at man blir lyttet til.

Fullt innsyn

Olsen setter også pris på at Statens Vegvesen nå har bedt om fullt innsyn i hva som har foregått i denne saken, og han kjenner seg sikker på at det vil bli ryddet opp.

-Betyr det at du kan garantere at det ikke vil skje igjen at Peab Anlegg bruker klart ukvalifisert personell til malerjobbene?

-Akkurat i denne saken var det malere, i andre saker har det vært andre fagfolk som har blir tilsidesatt. Det første jeg vil si om denne saken, er at jeg virkelig håper at det nå blir en slutt med at vi bruker kanaler som Mitt Anbud for å få tak i underleverandører. Jeg er enig med Vidar Sagmyr i Uropatruljen som sier at signaleffekten på en slik sak er viktig, selv om beløpet ikke er stort i denne omgang. Og jeg vil understreke at jeg mener at PEAB Anlegg ikke bør kjenne seg tjent med å løse sitt behov for underleverandører på denne måten. Når nå denne saken er kommet frem i lyset, kjenner jeg meg sikker på at ledelsen i samarbeide med de tillitsvalgte ikke vil gi seg før vi har på plass en måte å lære av dette på, slik at vi kan unngå det i fremtiden. For slik vil vi faktisk ikke ha det, sier Ronny Olsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse
annonse