Smilene bredte seg som ild i tørt gress i Austagder

Da Austagderlauget arrangerte sin årlige båttur torsdag 8. juni, gikk det som det måtte gå. Arrangørene hadde sørget for knallvær da skonnerten Solrik la ut fra havnen i Grimstad med 50 feststemte malere, alle klare til å feire laugets 20 års jubileum.

Publisert

Kanskje gladest av alle var laugsformannen med stor F. I alle fall i AustAgder: Kjetil Falck. Det var nemlig han som startet lauget for 20 år siden, og det er også han som har vært laugsleder i samtlige 20 år. Så når vi skriver ovenfor at det gikk som det måtte gå, så mener vi: Samtlige koste seg helt ut i stortåa da skonnerten la til land i en stille vik, og det var tid for reker og hvitvin.

Smilene

Smilene bredte seg som ild i tørt gress da godsakene kom på «bordet», og selv om noen benyttet anledningen til å jumpe i land og innta måltidet der, var det nok langt de fleste som holdt seg ombord. For det er sosiale man vil være i AustAgder på denne tiden av året. Enkelte hevder sågar at mye av laugsarbeidet handler om akkurat det: Uten at man gir avkall på det faglige og de laugssakene som naturlig hører med, så har man fokus på nettopp det sosiale.

Slik ble det da også på denne turen, for selv om reker, loff og majones gled ned på høykant sammen med nevnte hvitvin, ble det her og der blant de fremmøtte diskutert både samarbeide og felles prosjekter. Det ble en av disse turene: Sosialt samvær og forretninger side om side.

Leverandørene

Som alltid ved slike anledninger – og kanskje litt ekstra i forbindelse med jubileet, stilte leverandørene mannsterke opp, hele 17 i tallet, og bidro både økonomisk og sosialt. Det ble rett og slett en forsommerkveld å huske. Tidlig på dagen hadde regnet slått i bakken, og med en gang man klappet til kai, kom det første duskregnet smygende. Men som flere sa: man måtte jo virkelig ta av seg hatten for det fantastiske været lauget hadde sørget for. Nå er det vel noe som heter at gode folk også gjerne har litt flaks, og i alle fall var «sjefsorganisator» Roald Yttervik hjertelig til stede og sørget for at intet glass var tomt, og alle dro hjem med smil om munn. Et jubileum som seg hør og bør et malerlaug, der muntre smil kjempet med måkeskrik og solstrålenes spill om oppmerksomheten. Når rammen i tillegg er en skonnert som Solrik, KAN det jo ikke gå annerledes: Det ble en knallsuksess, rett og slett.

Powered by Labrador CMS