– 90 prosent etterspør betonglook

Store variasjonsmuligheter og enkelt vedlikehold er noen av grunnene til en kraftig økning i mirkosement-salget. – Du får skjøtefrie overflater, noe som både er estetisk fint og praktisk, sier Kenneth Lundsberg i Duri Fagprofil.

Publisert

Mikrosement er et dekorativt overflatebelegg uten skjøter og med subtile teksturer, og naturlig utseende, forklarer Lundsberg, som er fagansvarlig for mikrosement i Duri Fagprofil.

STANDARDFARGER: Dette er de 20 standardfargene i Betoncire i flytende form. De kan leveres i medium eller fin. (Foto: Synnøve Prytz Berset)
STANDARDFARGER: Dette er de 20 standardfargene i Betoncire i flytende form. De kan leveres i medium eller fin. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Innen mikrosement har Duri Fagprofil et eget merkenavn: Betoncire, et pulverprodukt produsert med portlandsement, og Beton Cire Mikro RS.

– Beton Cire Mikro RS er et dekormateriale som går under mikrosementprodukter, men det er et resinprodukt, noe som innebærer at det er spesielt godt egnet til bad og våte soner siden det ikke suger til seg vann. Beton Cire Mikro RS er et enkelt produkt å bruke i privatmarkedet da produktet er ferdigblandet og klar til bruk, forklarer Lundsberg.

Ved restaurering av gamle bad for eksempel er dette et godt egnet produkt.

Slitesterkt

– Med mikrosement får man glatte vegger som er lettere å holde rent. Du får skjøtefrie overflater, noe som både er estetisk fint og praktisk, sier Lundsberg.

På grunn av egenskapene til produktet ser de nå at mikrosement etterspørres og oftere beskrives i privatmarked.

– Tidligere leverte vi stort sett kun til større prosjekter som kontorer, kjøpesentre og butikker. Det er moro at også privatmarkedet har fått opp øynene for denne typen produkt, sier Lundsberg.

Beton Cire kan legges på i sjikt fra 2,5 til 3 mm i total konstruksjonstykkelse, og kan brukes på nesten alle slags materialer. Produktet er fleksibelt og ekstremt slitesterkt.

– Beton Cire kan til og med sprøytes på overflaten. Denne påføringsmetoden brukes oftest på møbler og inventar, påpeker Lundsberg.

Store variasjonsmuligheter

– Beton Cire leveres i 20 standardfarger dersom man velger flytende pigment. Velger man derimot pigment i pulverform er fargesammensetningene nærmest uendelig, sier Lundsberg.

Du kan også få forskjellige farger og strukturer. For Betoncire Mikro RS er det 48 standardfarger å velge mellom.

Det er også ulike applikasjonsmuligheter, det vil si måter man monterer mikrosementen på, som åpner for ulike uttrykk.

– Beton Cire kan eksempelvis sprøytes, rulles og legges ut med stålbrett. Det er uttrykket man ønsker når man er ferdig som bestemmer hvilke typer verktøy man bruker. Monteringen foregår med egnet verktøy for mikrosement.

STANDARDFARGER: Dette er de 20 standardfargene i Betoncire i flytende form. De kan leveres i medium eller fin. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Mange ønsker betonglook

Noen kunder ønsker et veldig spraglete uttrykk, andre ønsker skyggeeffekt.

– Det handler om leggemetoden og hva kunden ønsker, sier Lundsberg, og legger til:

– 90 prosent av forespørslene omhandler betonglook i gråfarger.

Duri Fagprofil har kurs og veiledning om mikrosement. De som deltar på kurs er: arkitekter, håndverkere og entreprenører. Innholdet i kursene varierer litt etter hvem som deltar og på hvilken overflate de skal bruke mikrosement på. For håndverkerne er kursene mer praktiske enn for arkitekten.

– Vi har muligheter for å legge spesialfarger til større prosjekter, sier Lundsberg, og påpeker at interiørarkitekter ofte ønsker spesifikke heller enn standardfarger.

Kraftig salgsøkning

Ifølge Lundsberg er det i utgangspunktet malere, flisleggere og murere som har montert mikrosement.

– Men vi ser nå at flere håndverksgrupper, samt private, også har stor interesse for produktet. Vi anbefaler at første gang man skal prøve et slik produkt gjerne starter med en benkeplate eller et møbel, før en startet på større prosjekter som bad og stuegulv.

Dersom man ønsker å jobbe med denne type produkter er det en fordel at du kjenner til betongprodukter fra før, da har man et godt utgangspunkt for å jobbe med mikrosement, påpeker Lundsberg avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS