A-krim – ikke bare et storbyfenomen

– De som er seriøse og betaler skatter og avgifter mister jobber til useriøse hele tiden, også i koronatiden, sier Tove Nygaard Larsen, laugsleder i Helgeland Malermesterlaug, og malermester i Nygaards Malerforretning.

Publisert

– Hvordan vil du karakterisere 2020 for dere som bedrift og bransjen som helhet?

– For vår bedrifts del har vi hatt et veldig bra år, vi er ikke så stort firma, så vi har mest småjobber. Men jeg tror ikke det har vært så aller verst i bransjen generelt.

– Vi har store ordrereserver om sommeren, med veldig mange utvendige jobber som står på venteliste.

– Tanker om 2021? Hva blir viktig for bransjen i tiden fremover?

Det jeg er mest opptatt, unntatt koronaspørsmål, av er arbeidslivskriminalitet og seriøsitet. Det må jobbes med hele tiden. De som er seriøse og betaler skatter og avgifter mister jobber til useriøse hele tiden, også i koronatiden. Mange tror det er et storbyfenomen med de useriøse bedriftene, men vi merker det også godt på mindre steder.

– Hva er den beste måten å få bukt med dette problemet på?

– At myndighetene, kommuner og fylkeskommuner følger opp sine egne kriterier og kontrollerer bedriftene. Og så er det at A-krim gruppene fungerer. At for eksempel Uropatruljen får gode vilkår for å rydde opp i ting. Det har jeg veldig tro på. De etablerer også en uropatrulje i Norland nå, noe som er veldig bra.

Powered by Labrador CMS