Sjekker merkemisbruk bedre

Malermestrene i Bergen får gjennomslag, og Mesterbrevnemnda får bedre muligheter til å sjekke at mestermerket ikke misbrukes.

Publisert

Mestermerket må beskyttes, skriver MLF-leder Tore Knudsen i et leserinnlegg i Maleren nummer 9, som kommer ut 1. september.

Nå blir det resultater, allerede før bladet er ute hos leserne.

Mestermerket misbrukes

Det var i Byggenæringen som kom ut som en del av Maleren nummer 6 at daglig leder Johanne Wulfsberg-Gamre fortalte om de mange tilfellene der mestermerket misbrukes. I fjor hadde nemnda 70 slike saker, fortalte hun.

– Misbruket er et bevis for at mestermerket fortsatt har stor verdi, så stor verdi at noen bruker det ulovlig for å oppnå et konkurransefortrinn i markedet, konsterte Wulfsberg-Gamre.

Bergensforeningen fant løsningen

Det fikk malermestrene i Bergen til å reagere. I tillegg til at noen kaller seg mester uten å være det, har MLF også påpekt at en bedrift som skal profilere seg med mestermerket, må ha mesteren ansatt i minst 50 prosent stilling.

Her er det også grunn til å tro at det skjer misbruk, mener MLF, som foreslår at det kan løses på en enkel måte med innsyn i a-meldingen i bedriften.

Mesterbrevnemnda får register-tilgang

Nå har Mesterbrevnemnda tatt tak i problemet og fått gjennomslag.

– Vi har søkt om tilgang til Aa-registeret og fått innvilget dette, skriver Johanne Wulfsberg-Gamre i en epost til Frode Stien i bergensforeningen.

Aa-registeret inneholder informasjon om arbeidsforhold i Norge, og gir oversikt over hvilke arbeidstagere som er ansatt hos hver enkelt arbeidsgiver.

Powered by Labrador CMS