Nå vil kundene bytte kjøkkengulv

Kjøkkenet er det rommet i norske boliger som oftest får nytt gulv. Og det er nå i januar at salget er størst.

Publisert

Av Mari Andersen Rosenberg, Ifi.no

Nordmenn kjøper gulv for store summer. Januar er, sammen med mai, den måneden folk kjøper mest gulv, viser tall fra Prognosesenteret.

– Flere enn fire av ti av dem som pusser opp innvendig, svarer at de har pusset opp eller byttet gulv i egen bolig, sier partner og markedsdirektør Kåre Elnan.

Flest på kjøkken

23 prosent av dem som bytter eller pusser opp gulv hjemme, gjør det på kjøkkenet. Baderom kommer på en god annenplass.

– Flest skifter gulv på kjøkken og bad. Mange sier også at de skifter gulv i flere rom samtidig, sier markedssjef Adrian Ekelund hos Prognosesenteret.

Ofte parkett

Rundt 70 prosent velger laminat eller parkett, forteller han. Linn Hagtvedt hos Tarkett er ikke overrasket over at parkett er på topp.

– Vi nordmenn er glade i parkett og velger ofte dette til kjøkkenet vårt. Mange har en åpen kjøkkenløsning mot stue, og ønsker et helhetlig inntrykk. Her bidrar parketten til å ta opp elementer fra benkeplater og møbler for å skape en autentisk nordisk stil, forklarer hun.

Tenker nytt

Samtidig som parkett fremdeles er populært, ser hun at flere prøver litt nytt på kjøkkenet.

– Vi ser en tendens til at flere velger å gå for klikkvinyl med for eksempel marokkansk-inspirert mønster. Det gir et helt annet inntrykk enn parkett, sier Hagtvedt.

Hos Polyflor er det også mange som vil ha klikkvinyl. I tillegg er en annen slitesterk klassiker populær:

Kjøkkengummi

– Vi leverer mye knottgummigulv til kjøkken. Det får du i kule farger og tidløst design, og det er både klassisk og moderne på én gang. Det er slitesterkt, demper lyd, er godt å gå på og lett å legge, forteller daglig leder Jan-Erik Jørgensen.

Linn Hagtvedt råder privatkunder som skal ha gulv, til å tenke over hva kjøkkenet brukes til – ikke minst hvor mye slitasje rommet utsettes for. Samtidig oppfordrer hun til å tenke litt utradisjonelt.

Powered by Labrador CMS