Helerisiktet malte Eidsvollsbygningen

Ifølge Aftenposten var et firma knyttet til kriminelle i Gerbeshi-klanen underleverandør da Eidsvollsbygningen ble pusset opp til grunnlovsjubileet.

Publisert

Eidsvollsbygningen fikk EUs kulturminnepris og ble priset for godt arbeidsmiljø. Maleren har flere ganger skrevet om de spennende løsningene og de store faglige utfordringene for malerne på prosjektet.

Saba Malerservice

Men nå forteller Aftenposten at også firmaer knyttet til hvitvasking og heleri, var leid inn til å arbeide på Eidsvollsbygningen. Det er snakk om Saba Malerservice, som ble siktet i mai i år på grunn av hvitvasking og heleri i forbindelse med fiktiv fakturering.

Musa Gerbeshi har bekreftet at han var reell eier av selskapet, selv om kona hans formelt sto som eier og styreleder. Aftenposten mener å vite at paret har flyttet hjem til Kosovo, mens broren Isa Gerbeshi er dømt til fem års fengsel i Norge.

Aftenposten: Klassisk eksempel på fiktiv fakturering

Isa Gerbeshi står også bak selskapene Kemi Malerbedrift og Mihail Maler, som ifølge avisen har sendt fakturaer på 600.000 kroner til Saba Malerservice gjennom to ledd. De er knyttet direkte til arbeid på Eidsvollsbygingen, og Aftenposten karakteriserer operasjonen som et klassisk eksempel på fiktiv fakturering.

Isa Gerbeshis advokat Finn Krokeide vil ikke uttale seg om saken.

Statsbygg har ikke sett fakturaene fra underleverandørene på prosjektene, og Skanska kjenner heller ikke til faktureringen.

Alliero: Sjekket på forhånd

Alliero brukte Saba Malerservice AS som underleverandør, bekrefter styreleder Bjørn Erik Reinseth.

– De kom inn i en kort periode under ferieavvikling. Vi fikk en faktura fra dem. Kemi Malerbedrift har vi ikke sett spor av, sier Reinseth, og opplyser at han ikke har sett de fakturaene som Aftenposten tar opp med ham.

Han sier at alle har vært sjekket av Skanska i en streng adgangskontroll på denne arbeidsplassen.

– Vi sjekket også Saba Malerservice AS på forhånd. Alle papirer var i orden, sier Reinseth til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS