Ailliero: Svindel. Bratfoss: Hevnaksjon

Publisert

Alliero har anmeldt Magne og Truls Bratfoss for svindel. Magne Bratfoss omtaler det som en vendetta.

Finansvisen skriver om hvordan Alliero har anmeldt Bratfoss, som fremdeles sitter på en eierandel på drøye seks prosent i konsernet, for å ha satt restaurantregninger, utenlandsturer og privat oppussing på Allieros regning.

– Tråkket på

– Dette har tatt helt av, og summen det snakkes om, er helt uten sidestykke. Vi føler oss tråkket på, sier Magne Bratfoss. Han omtaler anmeldelsen og oppslaget i Finansavisen som en hevnaksjon.

Ifølge Magne Bratfoss begynte det hele i november da sønnen Truls sa opp i Alliero for å starte sitt eget firma.

– Redde for at jeg skulle slutte

– De var redde for at jeg skulle gå ut sammen med Truls. Så tok de en interngranskning for å se om det var gjort noen forberedelser til det. Det var det ikke, men de gikk tre år tilbake i tid og fant regninger, sier han.

Ifølge Magne Bratfoss dreier det seg om middager ute med kunder for å drøfte jobber, besøk på Odense tekniske skole for å rekruttere lærlinger, og en tur med malermesterlauget.

– Flere ansatte og kunder har vært med, og alle utlegg er attestert av daglig leder, sier Magne Bratfoss.

– Grovt

Styreleder Bjørn Erik Reinseth i Alliero mener det er riktig å la det som er skjedd, tale for seg selv, og vil ikke kommentere uttalelsene fra Magne Bratfoss.

– Jeg kan ikke kommentere hva han mener og synes. Vi har forholdt oss til at de har tilranet seg midler på Allieros regning. Dem har vi fått erstattet, men dette er så grovt at vi har politianmeldt det, sier han.

– Godtatt og erstattet

Han reagerer likevel på at uttalelsene etter at Bratfoss har gått gjennom alle bilagene som det er snakk om.

– De har fått gå gjennom alt av materiale, og har erstattet beløpene, sier Reinseth til Maleren.

---

Henlagt

Oppdatering 11. august 2016: Anmeldelsen mot Bratfoss henlagt.

Powered by Labrador CMS