Malorama tjener litt mer

Malorama klarer ikke salgsbudsjettet, men resultatet i første halvår er bedre enn i fjor.

Publisert

Malorama endte med en omsetning på 927 millioner kroner første halvår i år. Det er hårfint foran den samme perioden i fjor, men 28 millioner bak budsjett.

Resultatet på skatt ligger så langt i år på 34,4 millioner kroner – nærmere seks prosent mer enn i første halvår i fjor.

Aksjer mer verdt

Samtidig øker aksjeprisen i Malorama. Snittprisen på de snaue 800.000 aksjene som er solgt i første halvår, ligger på 6,16 kroner, mot 4,87 i fjor. Høyeste pris som er oppnådd, er 7,35 kroner.

Det er solgt mer enn 50 prosent flere aksjer i første halvår i år enn i samme periode i fjor, men det er likevel bare snakk om snaue 1,9 prosent av utestående aksjer i konsernet.

Godt vær

– Maloramakonsernet fortsetter å levere forbedrede resultater gjennom første halvår 2016. En av hovedårsakene til dette er at en større andel av vår omsetning nå kommer fra varer levert over lager, skriver konsernsjef Nils Sund i halvårsrapporten.

– Det gode været i vårmånedene ga oss en god start i andre kvartal, til tross for noe lavere vekst mot slutten av perioden, sier Sund.

Han gleder seg over jevnt tilsig av nye kunder, samtidig som de gamle kundene handler mer.

Nedgang i gulvmarkedet

– Et lite skår i gleden er nedgangen i gulvmarkedet. Her ser vi at vi selv må ta sterkere grep fremover, konstaterer Nils Sund.

Fargerike har opplevd tre konkurser i år. Sund karakteriserer Mal Proff-etableringen i Bodø som en suksess, og med 34 partnerbutikker har Mal Proff nå 50 utsalg.

Powered by Labrador CMS