Blir det Tromsø som får neste URO-patrulje?

-Det kan virkelig se slik ut, sier en svært fornøyd Vidar Sagmyr, som 27. oktober var invitert til ishavsbyen av Arktisk Malermesterlaug og Troms murmesterforening. Han har tidligere gjestet flere potensielle etterfølgere etter Trondheims vellykkede URO-prosjekt.

Publisert

Både Fellesforbundet og Byggopp var invitert sammen med "URO-sjefen" Vidar Sagmyr:

-Det er flere steder i landet som vurderer å følge Trondheims eksempel, kan Sagmyr fortelle. Likevel holder han en knapp på Tromsø som den mest sannsynlige første etterfølgeren. Det skyldes den svært positive mottagelsen han fikk denne fredagen, og ikke minst den spontane reaksjonen fra et av de fremmøtte selskapene:

200.000 er klare

Tromsøværingene ser altså som dem som er nærmest til å følge etter det initiativet som er tatt i Trondheim. Nå har URO-prosjektet vist gode resultater i flere år allerede, og det legges opp til en sterk og god videre drift der. Dette gjør så klart initiativtagerne, som også i Trondheim er blant andre malermesterlauget og Fellesforbundet, fordi man ser at vårt arbeide gir stadig nye resultater. URO-patruljen har et tett samarbeide med myndighetene, og har etablert gode samarbeidsrutiner som vil bli ytterligere utvidet i tiden framover.

Nå ser det altså ut til at aktiviteten først vil spre seg til Tromsø, etter et møte der ett av de fremmøtte firmaene spontant la 200.000,- kroner på bordet for å vise at bransjen virkelig mente det er på høy tid at byggebransjen selv prioriterer arbeidet for et mer seriøst arbeidsliv.

URO-patrulje

Nå har murmester Ottar Gohli fått i oppdrag å arbeide videre med Tromsø-prosjektet, og båe i Kristiansand og i Drammen spirer og gror det på denne fronten. I Vestfold er det såkalte «medbyggerprosjektet» i full sving, og selv om metodene kan være litt forskjellige, kan det synes som om både Fellesforbundet, malerbransjen og flere andre fag er i ferd med å sende et tydelig signal til den useriøse del av byggebransjen:

-Vi skal følge med hva dere gjør, og sørge for at de som ikke har rent mel i posen, aldri skal være trygge for at de kan bli oppdaget, og at de rette myndighetene når som helst kan komme til å banke på døren.

Powered by Labrador CMS