MLF møtte opplagt Buskerudlaug på Gol

Buskerudlauget er et av de mest aktive i MLF, og har møter nær sagt hver måned når de ikke nyter sommersolen. Men det helt spesielle med dette lauget, er at hoveddelen av medlemmene en gang i året- i januar, tar turen opp Hallingdal til Gol.

Publisert

-Dette er blitt en tradisjon, og noe alle medlemmene gleder seg til, sier lederen for Budkerudlauget, Bård Samuelsen, til Maleren. 12. og 13 januar var det tid for et nytt møte, og ikke bare hadde MLF tatt turen opp til Gol for å møte lauget, det hadde også flere av de større leverandørene. Det ble en hel liten «happening» av det, forteller kompetanse- og utviklingssjef Kari S. Wilsgård:

Mange spørsmål

-Det er veldig viktig for oss i MLF å ha en tett dialog med medlemsbedriftene, og da er samlinger som dette veldig spennende å være med på. Spesielt når et arrangement har så mange deltagere som Buskerud-lauget kunne mønstre, blir det en trivelig ramme rundt faglige diskusjoner, slår hun fast.

-Et eksempel til etterfølgelse for andre rundt i landet, dette arrangementet?

-Laugene har mange forskjellige og spennende aktiviteter gjennom året, og slik sett er Buskerudlauget sitt arrangement ett av flere. Men det spesielle er kanskje nettopp det at de har så ofte møter, samt at hoveddelen av medlemmene reiser et helt annet sted i fylket for å møte dem som holder til der til daglig. Det er både trivelig og sosialt, og bidrar nok til at man kan opprettholde den høye aktiviteten, sier hun ettertenksomt.

-Hva var medlemmene opptatt av?

-Ved siden av at leverandørene informerte om sine ting, skulle vi holde en kort innledning fra vår side. Dette tok adm. Dir. Stein Hesstvedt seg av. Men den «korte» seansen skulle vise seg å vare i to hele timer, helt til vi skulle til bords. Så mange spørsmål, kommentarer og innspill hadde medlemmene.

Buskerudlauget

-Buskerudlaugets leder har tidligere vært inne på at de overhode ikke mangler diskusjonstemaer der, i motsetning til andre steder?

-Det er nok et faktum at det er store forskjeller på aktivitetsnivået fra laug til laug. Det kan være mange årsaker til det, og i den grad vi kan bidra til at den øker, gjør vi gjerne det. Men skal man dømme etter iveren vi møtte på Gol, synker ikke aktiviteten i Buskerud med det første, i alle fall, sier hun smilende.

-Hva er medlemsbedriftene opptatt av om dagen?

-For det første har jeg lyst til å rapportere om en skikkelig god stemning, og det er jo hyggelig. Samtidig ser vi den samme oppgittheten i Buskerud som i landet ellers over at det overhode ikke synes å være noen politisk vilje til å gjøre noe med de sakene malerne er opptatt av. Også den ukritiske fokuseringen på pris,pris,pris hos mange byggherrer, spesielt i offentlig sektor, er ofte framme.

Fra MLF sin side ble det orientert litt om fremdriften rundt arbeidet med en nyutvikling av «bedre Bedrift», noe som ble svært godt mottatt, sier hun. Og det ble neppe lavere stemning utover kvelden........

Powered by Labrador CMS