Utvider søknadsfristen i maler-NM

-Vi ønsker å få med så mange deltagere som overhode mulig, så derfor har vi bestemt oss for å utvide søknadsfristen med en måned. Dermed er det fortsatt mulig å melde seg på for å prøve å bli norgesmester! Den nye fristen er nemlig 1. juni.

Publisert

Hittil er det ikke overraskende de store byene som dominerer påmeldingene til NM i maling. Østlandet er best dekket, samt enkelte av de store byene. Nå utvider imidlertid juryen, som er ledet av malermester Birger Knutsen, søknadsfristen:

Flest mulig

-Vi erkjenner at søknadsfristen ble litt knapp, og vil gjerne ha med deltagere fra så mange steder i Norge som overhode mulig. Hittil er det en viss østlansdominans, og det er de store byene som har vært kjappest til å melde seg. Men nå oppfordrer vi etternølerne til å kaste seg rundt og få på plass en deltager, sier han. Malermester Birger Knutsen, som til daglig er ansvarlig for opplæringskontoret i Oslo og Akershus, er full av entusiasme og konkurranse-ånd etter å ha studert deltagerlistene for NM i maling. Han tror på en jevn fight, som vil føre vinnerne videre til internasjonale konkurranser.

Litt tregt

-Det skal innrømmes at det gikk litt tregt i begynnelsen med påmeldingene, og som enkelte har påpekt, var også påmeldingsfristen veldig kort. Derfor har vi altså nå valgt å utvide søknadsfristen. Men når det er sagt, er vi fornøyd med at vi nå har fått på beina et eget NM i malerfaget. Dette blir jo en re-lansering, for vi hadde dette for en del år siden også. Men nå er vi tilbake med full styrke, slår han fast.

Når han sier «Vi», er det MLF han mener, for hele organisasjonen har stilt seg bak dette tiltaket, og mener at dette kan være en av mange tiltak som kan bidra til større rekruttering:

-Det er riktig at vi ser at slike mesterskap skaper ganske mye blest, gjennom at både lokalaviser og andre tar tak i de lokale kandidatene og følger dem frem mot en eventuell finale. Det er liten tvil om at dette kan bidra til å skape en blest om malerfaget som hadde vært vanskelig å få til ellers. Så vi er både spente og aldri så lite stolte over å ha fått dette til, understreker Knutsen.

Powered by Labrador CMS