Johnny Jensen Norges hyggeligste maler

I løpet av en fem måneder langt jakt etter Norges hyggeligste håndverkere, har 1162 håndverkere fra nord til sør blitt nominert. Nå er Johnny Jensen fra Sandefjord kåret til Norges hyggeligste maler.

Publisert

–Johnny Jensen omtales av alle som en særdeles hyggelig og dyktig håndverker. Med sitt engasjement for faget og bransjen som helhet, er han en flott representant for malerfaget, sier Anette Ramstad, jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening.

Enormt engasjement

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverkeryrkene. Målet er å løfte fram dyktige og hyggelige fagfolk som bygger og fikser hjemmene våre. Det er andre gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt. Tømrer Terje Gangstø fra Bergen ble i år kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.

–I år kårer vi ogsåNorges hyggeligste maler, rørlegger, murer, snekker/tømrer, elektriker, lærling og en åpen kategori. Siden april har totalt 1162 håndverkere fra hele landet blitt nominerte som Norges hyggeligste håndverker, og det har kommet inn 236 000 stemmer. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser, sier Ramstad.

Kampanje

Johnny Jensen er malermester og kommer fra Sandefjord, hvor han jobber i sitt eget selskap, Malermesterne Jensen AS. Jensen beskrives som en nestor i malerbransjen som brenner for faget, og han jobber mye med rekruttering. Han står også i bresjen for hvitt arbeid og seriøsitet i bransjen. Engasjementet for Jensen har vært stort, og det har sågar vært kjørt en egen kampanje for ham i sosiale medier.

–Johnny Jensen har opparbeidet seg en imponerende sterk anseelse etter mange års erfaring i bransjen, uttaler Ramstad på vegne av juryen.

–Dette er helt fantastisk! Jeg må ærlig innrømme at jeg kjente hjerte banke da de leste opp juryens begrunnelse. Jeg ble virkelig kjempeglad for å vinne denne tittelen. En kampanje som denne betyr mye for det vi holder på med og det å rekruttere flere yngre til håndverkerbransjen, sier Jensen.

Norge i verdenstoppen i oppussing

Hvert år bruker nordmenn over 70 milliarder på oppussing, i følge tall fra Prognosesenteret. Dette er mer enn noe annet land i Europa. Administrerende direktør Christel Borge i Dipper, som er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker, mener dette hadde ikke vært mulig uten håndverkerne.

–Nordmenn er i verdenstoppen i oppussing. De aller fleste av oss har flere runder i løpet av livet der vi overlater husnøklene til en fremmed person og gir dem adgang til hjemmene våre. Tillit og samarbeid mellom håndverker og kunde er vel såviktig for åoppnå et godt sluttresultat. Nettopp derfor leter vi etter Norges Hyggeligste Håndverker, for å finne de personene som med et smil gir det lille ekstra for kundene sine, sier Borge, som også sitter i juryen for konkurransen.

Bransjevinnere innen 7 bransjer

–Vi er overveldet over hvor mange fantastisk hyggelige håndverkere det er i Norge. Det at så mange har nominert og stemt frem håndverkere viser at det er veldig mange kunder som er fornøyde. Juryen har hatt en hard nøtt med å velge. Det har vært mange verdige kandidater, og vi vil gratulere hver og en av de nominerte. Samtidig er det veldig gøy å kunne løfte frem noen som har utmerket seg ekstra, sier Borge.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapetDipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Byggenæringens landsforening (BNL), Mesterbrev, Volkswagen Nyttekjøretøy, Samsung, TOOLS, Jotun, Boligmessen, Loyds, Hultafors og Epoq.

Powered by Labrador CMS