Petter videre til EM i gulvlegging?

Norgesmesteren i gulvlegging, Petter S Isaksen, var nylig med som gjest i dansk mesterskap i gulvlegging i Herning i Danmark. Petter begynner å bli dreven på konkurranser, og sier at dette ga mersmak! Håpet er EM i Budapest i oktober.

Publisert

4 utøvere fra Danmark, 1 fra Sverige og Petter fra Norge var samlet til dyst i Herning i helgen sammen med flere hundre andre utøvere i Skills Danmark som arrangerte konkurranser i 42 ulike yrkesfag. Mer enn 60.000 ungdommer og andre besøkende var innom messen som er Danmarks største messesenter i løpet av helgen. I likhet med her hjemme, er det stor oppmerksomhet rundt behovet for håndverkere og yrkesfag i fremtiden. Under avslutningsseremonien var Danmarks statsminister tilstede, og delte ut premie til alle vinnerne i de 42 ulike fagene.

Fra NM til Skills

Petter S. Isaksen vant som kjent Norgesmesterskapet i gulvlegging i oktober 2017, og ble dermed med som gjest ved dansk Mesterskap. I mellomtiden har Petter vært på en ukes treningsleir sammen med Nicolai på Mercantec Gulvskole i Viborg, og i tillegg trent masse på egen hånd. Det kom godt med i helgens konkurranse som viste seg å være krevende og tøff.

Tøffere oppgave denne gangen

Oppgaven var bygd opp tilsvarende slik den var under Norgesmesterskapet. Petter skulle legge ett parkettgulv, ett teppegulv og et linoleumsgulv. Men denne gangen skulle han i tillegg legge inn en sjablong i linoleumsgulvet og legge belegg i en trapp, Det siste har Petter aldri prøvd før. Sveisingen på linoleumen er krevende å få snorrett slik de danske dommerne krevde, og i tillegg er det tøft å jobbe under tidspress. Petter hadde lagt en plan før han kom til mesterskapet, og tidsplanen klarte han å følge. Det var bra, for det var nemlig ikke alle utøverne som klarte å bli ferdige. I både Sverige og Danmark har de en egen gulvleggingsutdanning. Dette innebærer at de andre utøverne har fått trent og jobbet mye mer med gulv enn Petter. Dette viste seg blant annet på sveisingen av linoleum. Dette til tross, dommerne var imponert over Petters resultat, og det han fikk trekk for var bare pirk. I en tøff konkurranse er det dog pirket som er avgjørende til slutt.

Anbefaler yrkeskonkurranser

Petter er fornøyd med egen innsats, og synes han har lært mye. Han oppfordrer flere ungdommer til å delta i konkurranser fremover, for det er gøy og lærerikt. I tillegg blir man kjent med mange nye mennesker, og får noen nye venner for livet!

Til slutt var det Anders Aagard fra Mercantec Gulvskole som gikk av med en hårfin seier. Vi gratulerer til Anders, som nå håper på å være med i Europeisk Mesterskap i Budapest i oktober.

Powered by Labrador CMS