Petter Sandmoe Isaksen året norgesmester i gulvlegging

Norgesmesterskapet for lærlinger i malerfaget ble arrangert på Bygg Reis Deg messen i Lillestrøm 18 – 21 oktober. Konkurransen mellom kandidatene ble knallhard, og til slutt var det Ålesund og Oslo som fikk norgesmesterne.

Publisert

Petter Sandmoe Isaksen , lærlingmester i byggtapetsererfaget har nettopp fylt 20 år, og arbeider for Bjørn Simonsen & sønn A/S i Oslo.

—Da jeg gikk første året på videregående fikk jeg høre at vi kunne få utplassering i bedrifter, og det benyttet jeg meg av. Gulvleggingen passet meg godt, og jeg fikk lærlingeplass. Det har vært veldig mye publikum under konkurransen. Jeg tror nesten alle gulvleggere i Oslo har vært her og studert oss, men jeg ble ikke nervøs av det. Ikke før de aller siste timene. Jeg hadde bestemt meg for å gjøre jobben skikkelig med en gang for å slippe å måtte gå tilbake for å rette opp, sa en glad Isaksen etter premieutdelingen.

Knallsuksess

—Gulvleggernes oppgave besto av en teppeoppgave etter mål i tre farger, en parkettoppgave som måtte legges slik at mønsteret blir riktig og en linoliumsoppgave i tre farger, fortalte dommer Espen Josten.

Kandidatene hadde 22 timer til disposisjon, pluss en time til opprydding før dommerne kom på lørdag.

Arrangementet har vært en stor suksess, og publikumstilstrømningen har vært så stor at folk har stått i flere rekker rundt standen.

—Dette har vært en flott anledning for oss for å få vist fram faget. Mange skoleklasser har stoppet opp, og kanskje noen elever har fått inspirasjon til å ville bli maler eller gulvlegger, sier administrerende direktør i MLF, Stein Hesstvedt.

Powered by Labrador CMS