Hvorfor skal det salderes med maleren?

Det har nylig vært Kiel-tur, en tur som først og fremst er leverandørenes show. Men kanskje like viktig er de faglige samtalene innimellom øktene, og de nye kontaktene som knyttes.

Publisert

Mange gav uttrykk for at det var godt å være blant meningsfeller og kolleger, og nettopp kunne komme med det som frustrerer malere flest i hverdagen. Og gjengangeren var ikke til å ta feil av: Frustrasjonen over å skulle være en salderingspost. Mange berørte temaet fra flere forskjellige vinkler, og Fredrik Motzfeldt fra Drammen var kanskje den som målbar forsamlingens hjertesukk tydeligst.

Må tørke

-Når stressede prosjektledere kommer langt etter avtalt tid og heseblesende spør når malingen er ferdig, pleier jeg å svare: Så mange dager vi trenger på å gjøre jobben etter at gipsplatene er ferdig sparklet. Vi kan ikke stresse jobben vår. Malingen må tørke mellom strøkene. Sånn er det bare.

Selvfølgelig? Ja, for enhver overflatebehandler er det jo det. Men ikke for entreprenørene, kan det synes som. Og slett ikke for byggherrene. Magasinet Maleren kommer i flere reportasjer fremover forsommeren til å sette søkelyset på akkurat dette fenomenet, nemlig den underlige forestillingen om at maleren skal kunne være en salderingspost. Det er faktisk overflatebehandlerens jobb som kommer til å bli mest synlig i det nye bygget som det er investert store summer for å få reist. Da er det en underlig logikk at det skal haste mest i hele byggeprosessen.

Ta kontakt

Har du opplevelser du gjerne vil dele, og problemstillinger du kunne tenke deg at Maleren ser nærmere på? Nøl ikke, men ta kontakt allerede i dag! Maleren er et talerør for MLF og for deg som deler dette spennende yrket. Historiene om hverdagen vår skal fortelles her. Send gjerne en mail til jorn@skarland.no

Powered by Labrador CMS