Maling i skjærgården

Det nytter ikke med vanlig maling, og det kan være en sann prøvelse selv for den mest garvede overflatetekniker, når beslag som males skal håndtere sjøsprøyten uten å korrodere. Da er det godt å vite at dagens forskerne har ett ess opp i ermet: Nanofillere

Publisert

Det forskes intenst på den beskyttende effekten: En beskyttende effekt mot korrosjon ved bruk av nanofillere i epoxy coating. Korrosjon, eller oksidasjon av metaller, oppstår som alle overflateteknikere vet, når metallene kommer i kontakt med vann.

Tetraethyl orthosilicate (TEOS) ble i et forskningsarbeide brukt som organosilaner for å dekorere overflaten av Graphene Oxide (GO) nanosheets via en enkel og lett studie metode.

Røntgenteknologi

Det benyttes nyvinninger innen røntgenteknologi for å avbilde resultatene. Raman spektroskopi er en form for vibrasjons spektroskopi og ligner en del på infrarød IR spektroskopi.

Spektroskopi er en analysemetode som er svært viktig innenfor flere forskningsområder, og er en metode for å studere molekyler ved hjelp av deres spektra.

Coatingen gir god beskyttelse

Studie resultatet vedrørende effekten av å inkorporere 0.1 wt% GO nanosheets og/eller GO nanohybrider i epoxy coating, viser at pull-off styrken til epoxy coating for sammensatte flerlags belegg på bløtt stål og vannets kontakt vinkel med coatingen, økes signifikant ved å tilføre nanohybrider. (Bløtt stål er stål med en svært liten mengde karbon).

Sjøsprøyt tester

Ved å tilføre nanohybrider i epoxy coatingen får man en fremragende korrosjonsbeskyttelse, viser sjøsprøyttester som ble foretatt av forskerne under studiet. Dette bærer bud om bedre løsninger for maling i skjærgården for overflateteknikerne i framtida.

Spektroskopi

Spektroskopi er fellesbetegnelsen for studiet av vekselvirkninger mellom elektromagnetisk stråling og materie, og dataene som studiene gir er bølgelengden eller frekvensen til strålingen. Hvert grunnstoff har sin egen karakteristikk over hvilke bølgelengder av elektromagnetisk stråling stoffet kan ta opp eller sende fra seg.

Studium

Studiet er publisert i «Surface and Coatings Technology» i februar 2017.

Powered by Labrador CMS