Jordan med løsning for offshore og skipsmaling

-Når man kommer opp med løsninger som virkelig endrer måten å arbeide på i en hel sektor, er det nesten så man spør seg hvorfor ingen har løst dette før. Litt sleivete sagt kan vi si at ingen har spurt oss før.

Publisert

Jostein Brekka fra Jordan er en herremann som både har faglig tyngde og replikkstyrke som de fleste kan misunne ham. Men når han stiller opp sammen med markedsdirektør Fredrik Aanstad og sin kollega Lars Petter Rustan, skjønner man uten videre at de i alle fall selv synes de har noe ganske så spennende å fortelle. Og de skuffer ikke:

Offshore

-I dag skal vi snakke om offshore, smiler Brekka bredt, og tukler litt med teknikken før illustrerende bilder og opplysende tekst kommer på videoduken: Det handler om de nye verktøyene for påføring av coatings i Nordsjøen – eller for den saks skyld på skip i dokk. Dette er helt nye verktøy som Jordan – eller Orkla House Care som de heter etter oppkjøpet – har hentet fram etter at de ble utfordret på akkurat dette.

-Problemet var flersidig, forklarer Brekka. Han understreker at man måtte ha flere tanker i hodet samtidig, men ett av de viktigste problemene var en jevn påføring av coating. Når man jobber i Nordsjøen – men også i dokk – er det ikke helt enkelt å sprøyte på coating. For å si det litt populært, kan man fort komme til å sprøyte naboplattformen, om vinden står riktig og er av den styrke man veldig ofte opplever i Nordsjøen. Undersøkelser viser at så mye som 60% av all påføring i vedlikeholdsøyemed i Nordsjøen, gjøres med malerull. I tillegg hadde Brekka og hans folk en annen utfordring: Man trengte å hente fram verktøy som kunne sørge for en jevn tykkelse hele veien. Med tradisjonelle ruller for eksempel, har det vist seg å ikke være mulig. Til og med på mindre overflater har man målt forskjeller i tykkelser på mer enn 100%, og det er overhode ikke holdbart såklart. Så man hadde et problem:

Jevn tykkelse

-Vi hadde i grunnen de samme utfordringene som ellers, bare mye sterkere, filosoferer han innledningsvis: Vi måtte sørge for å finne fram til en rull og pensler som ville sikre en jevn overflate hele veien. Når man så tar fram my-måleren etter påføringen, burde man kunne måle at det nær sagt ikke er forskjeller i det hele tatt, om altså jobben er fagmessig utført.

-Så kompetansen til malerne er fortsatt viktig?

-Det er det absolutt ingen tvil om. Vi ser for oss at malernes kompetanse blir enda viktigere enn før, fordi man skal gjøre en jobb som gir lett målbare resultater, og som kan føre til forvitring av temmelig store verdier om det ikke gjøres riktig. Påføringen blir nemlig viktigere enn noen gang. Men det er altså verktøyet som løser utfordringene, forklarer han:

-Det var først når vi hadde sett hvilke problemer man kunne få ved bruk av tradisjonelle malerverktøy, og at våre folk hadde utviklet de nye verktøyene at vi var klare for en skikkelig test, noe som skjedde på et verft i Ulsteinvik.

-Og der ble de frelste?

Overbevisende

-De er riktig så jordnære folk i verftsmiljøet, så man må stille med håndfaste og ikke minst etterprøvbare løsninger for å skulle kunne overbevise dem. Men det var akkurat det som skjedde: Da de så – og ikke minst kunne måle – hvor jevnt påført både primer og coatings ble med de nye verktøyene, og dessuten kunne sammenligne med bruk av tradisjonelle verktøy på like overflater i en virkelig setting, ble de ganske så målløse. De var nemlig veldig bevisste på hvilke utfordringer de har hatt til nå, og derfor også tilsvarende imponert over forskjellen når man bruker de nye verktøyene. Både ruller og pensler gir den etterlengtede jevne overflaten, med lik tykkelse overalt. Så når man kan måle virkningen med en gang, er det klart at det virker overbevisende, sier en fornøyd Brekka.

-Hva har dette å si for kvaliteten på beskyttelsen?

-Det sier seg nesten selv, ikke sant? Når man har ujevne tykkelser, eller også en viss «loing», slik man har hatt på tradisjonelle verktøy, oppstår det muligheter for ujevn slitasje, og ikke minst svakheter i overflaten. Men de problemene er fullstendig borte om man bruker våre nye verktøy. Dette er en løsning vi er stolte av, og som vi er ganske så sikre på at kommer til å bli en suksess. Vi distribuerer dem gjennom Farveringen og Mal Proff Coatings, og er trygge på at dette vil bli en meget interessant vare også for dem. Coatings kan komme til å bli et område for god business for ganske mange flere malermestere enn dem som gjør dette i dag, tror Brekka.

Følgende produkter er nå lansert:

Maleruller for tynne primere og top coat: Anza X3 (HiCap felt) i diverse bredder.

For high build coatings og passiv brannbeskyttelse: Anza X6 (Pa NoLoss) i diverse bredder.

Alle penslene har lik bust (HiCap fibres), men ulik blikktykkelse, former og bredder gir et komplett sortiment.

Powered by Labrador CMS