Skikkelig slit`in i knea!

-Dere skal få møte «El Diablo», lovet eks-syklisten Dag Erik Pedersen da et lite utvalg av deltagerne på årets fagtur ble satt på prøve før endog før seilasen var kommet skikkelig i gang. Og at de skulle bli skikkelig «slitin i knea» – og lårene – ble tidlig ganske snart.

Publisert

Det var altså den tidligere toppsyklisten – seinere NRK-reporter og «Mesternes Mester» programleder Dag Erik Pedersen som på denne svært så kontante måten satte punktum for sin timeslange motivasjonsinnledning for de om lag 300 deltagerne på årets fagtur. Og selv om Katrine Støen fra Jordan vant en knusende seier over de mer eller mindre håndplukkede konkurrentene om hvem som orket å sette på huk inntil en vegg lengst, var dert samstemmighet om at «El Diablo» ikke er til å spøke med.

El Diablo

Og han ville nok illustrere et viktig poeng, Pedersen, da han brukte eksempler fra sin egen sykkelkarriere som eksempel, og ville ha med seg deltagerne til å fjerne negative ord og tanker fra vokabularet. For de negative tankene, det er DEM som er virkelig farlige for oss, slo han fast. Og skrev i rekkefølge opp på sin medbragte flip-over: «IKKE» «PRØVE» og «PROBLEM». Blir du bare klar over hva disse ordene gjør med deg, kan du identifisere dem og gjøre noe for å bekjempe dem, er mye gjort, oppfordret han. For «El Diablo», eller djevelen, som han oversatte det med, det er disse tankene vi har alle sammen når ting begynner å koste – når vi virkelig må yte noe for å henge med, når vi må stå på enda det er lenge siden vi hadde krefter til å gjøre det. De som greier det, det er dem som blir vinnere, slo han fast.

Men han kunne også komme med mer positivt fokuserte ord: Nemlig «Lagspiller»: Han lærte i sykkelens mange brutale løp, en sannhet som han menet er mangelvare her hjemme, nemlig det synet at det ikke spiller noen rolle hvem som vinner, bare det er en av laget du er med på. De som greier å oppnå en slik holdning, vil komme langt. Og om de i tillegg har humor, er innovative og ikke minst årvåkne – så de følger med på det som skjer, ja da er mye gjort, mente han.

Fagtur

Det er igjen lagspillerne i Tarkett, Jordan, Jotun, IBG, Casco og J.S. Cock som har gått sammen om å arrangere årets fagtur i malerbransjen, som altså samler rundt 300 deltagere fra hele landet til en samling hvor faglige nyheter og foredrag, muligheter for å få teste ut produkter i samvær med leverandører og kolleger, og ikke minst sosialt samvær preger reisen. Dette har blitt en tradisjon som altså svært mange prioriterer å være med på, og som skaper større bredde og spennende samarbeidsarenaer i bransjen.

Powered by Labrador CMS