Trusler om drap gav dom på 14000 i bot

-En dom som er helt på sin plass. Dette sier Vidar Sagmyr etter at karen som i fjor truet ham på livet, og førte til at han bar voldsalarm i flere måneder, fikk ilagt en bot på 14.000,- kr av Sør-Trøndelag Tingrett tirsdag.

Publisert

Truslene kom mot Sagmyr da han som vanlig gjorde jobben sin, som det fleste vet blant annet går ut på å tipse Arbeidstilsynet og skattemyndigheter dersom han kommer over kritikkverdige forhold. Det er ikke få slike tips Sagmyr har kommet opp med i de årene «Uropatruljen» har eksistert, og at det er behov for dette arbeidet, er vel nettopp denne saken et godt bevis på.

Uropatrulje

Det arbeidet den såkalte Uropatruljen har gjort i Trondheimsdistriktet, har etterhvert vist så gode resultater at flere andre distrikter vurderer å gjøre det samme: Både i Tromsø, Drammen, Kristiansand og Vestfold er forskjellige varianter av kampen mot svart arbeide i sving, og flere vil det sannsynligvis bli. Også i dommen, som for øvrig var enstemmig, slåes det fast at Vidar Sagmyr driver med samfunnsnyttig arbeide, gjennom at han bekjemper arbeidslivskriminalitet.

-Dette må være en ekstra anerkjennelse av arbeidet ditt, Vidar Sagmyr?

-Ja, jeg føler det slik. Og som sagt synes jeg naturlig nok også at dommen er helt på sin plass.

Dommen er imidlertid ikke rettskraftig enda, siden domfeldte, som for øvrig forsvarte seg selv under rettsaken, har anledning til å anke.

Powered by Labrador CMS