Ungdommene overrasket over allsidigheten i maleryrket

-Det var flere blant ungdommene som deltok på fagdagen som gav uttrykk for at de var veldig overrasket over hvor allsidig maleryrket er. Derfor tror vi at det er viktig å komme seg ut til skolene, slik at vi kan få vist fram yrket vårt.

Publisert

Nylig deltok malermester Vidar Mitchell fra Enes og Olsen AS samt malermester Kent Stian Garberg fra Malermester Garberg og Garli AS på en fagdag for 1.års byggfagelever på Steinkjer videregående skole. Begge karene er fra lauget i Nord-Trøndelag, og er på plass for andre året på rad. Denne gangen ble det også tatt noen bilder, slik at både malere i resten av landet og andre interesserte kan bli minnet om hvor viktig det er at maleryrket blir behørig presentert for ungdommene.

Også fra Verdal

-Vi hadde også med 3 elever fra Verdal videregående skole, som går overflateteknikk der.

Det var en veldig god hjelp å ta med seg og de forklarte og lærte bort veldig bra til 1. klassingene, forteller Vidar Mitchell til Maleren. Han er klar på at selv om dette er bare andre gang de deltar på et slikt arrangement, er det svært sannsynlig at det kommer til å bli en tradisjon:

-Dette var veldig trivelig, og vi møtte en stor interesse fra elevene. De fikk prøve seg på blant annet golvbelegg, tapetsering, sprøytemaling og kalkmaling. Vi hadde i tillegg med sprøyter og annet verktøy for å prøve å vise omfanget av hverdagen i vårt yrke, sier Mitchell.

-Dere bedrev også aldri så lite multimediafremvisning?

-Vel, vi hadde nå i alle fall med en bilde-serie som rullet på Pc. Har hadde vi lagt inn litt dokumentasjon fra forskjellige jobber vi har utført de siste årene.

Overrasket

 -Hvordan synes dere elevene tok imot informasjonen?

-De var veldig interesserte, og det virket som flere ble overasket over hvor allsidig maleryrket er.

Det var faktisk flere elever som tok kontakt i pausene med mange spørsmål om yrket. Det er jo veldig gledelig, og vi håper jo på at det vil bli flere som vil prøve seg på utplassering i malerbedrift i siste del av skoleåret. Det skal bli spennende å se hvordan interessen blir framover. Det er viktig å få vist oss frem, slik at vi kanskje kan gjøre det bedre i kampen om de fremtidige lærlingene, sier han til slutt.

 

Foto: Opplæringskontoret for Byggfagene i Inn-Trøndelag.

Powered by Labrador CMS