Malorama viser tenner - kjøper opp bedrifter

Allerede store Malorama viser tenner om dagen, og kjøper opp bedrifter, starter nye butikker og fortsetter sin jakt på nye investorer. Dette har flere årsaker, sier konsernsjef Nils Sund til Maleren:

Publisert

På kort tid har Malorama AS overtatt en gulvbutikk i Fredrikstad, startet nytt utsalg i samarbeide med Fargerike på Aleksander Kiellands plass i Oslo, og overtar nå TK gulv & interiør Hamar AS. Fra før vet vi at konsernet er på leting etter 300 millioner kroner i ny kapital som blant annet skal brukes til å gå inn i nye bransjer, slik som mur og flis.

Bekrefter vekst

Konsernsjef Nils Sund i Malorama bekrefter konsernets vekststrategi, og sier at det har vært viktig å etablere seg i områder der man ikke har hatt utsalg fra før. Dette er en strategi som vil fortsette, sier han. De som kjenner Malorama godt, vet at man i noen tid har betalt på en leieavtale på Hamar som man ikke har gjort bruk av:

-Hvorfor nå etablere seg på Hamar likevel, Nils Sund?

-Det er riktig at Farveringen hadde sitt lager på Hamar. Det gjaldt et lagerlokale som ikke var regulert til butikk. Dermed var det ikke anvendelig for vårt formål. Nå har vi fått på plass en avtale om å overta en lokal bedrift, og dermed har vi skaffet oss et utslag også på Hamar, sier Sund.

Bedriften det handler om, er altså TK gulv & interiør Hamar AS, der Malorama har signert en avtale om å overta selskapet. TK gulv & interiør Hamar er en faghandelsbutikk innenfor maling og interiør, med en egen satsing innenfor proffsegmentet. Malorama vil åpne både Fargerike- og Mal Proff butikk i lokalene.

Ønske i lengre tid

-Vi har i lengre tid ønsket å etablere en Mal Proff butikk i Hamar-regionen. Med denne etableringen vil vi kunne tilby et bedre tilbud og service til proffkunden» sier direktør for Mal Proff, Terje Langmoe i en pressemelding. I samme skriv erklærer også Fargerike seg fornøyd:

-Vi er svært fornøyd med at vi nå kan overta TK gulv & interiør Hamar AS, som blir vår femte filial etter Kiellands Plass (Oslo), Alnabru (Oslo), Molde og Fredrikstad» sier direktør for Fargerike, Stine Solheim.

Bygger ut

Malorama bygger også ut sine lokaler på Kløfta, og forbereder seg således på den veksten som man tror vil komme, sier Nils Sund:

-Vi er som nevnt inne i en periode der det legges opp til vekst på flere områder, også når det gjelder sortiment. I tillegg har ledelsen i konsernet fått et mandat fra eierne om å lete etter en eller flere finansielle investorer, slik at de som ønsker det, kan selge sine aksjer til en riktig pris. Dette er et arbeide som pågår, og som vi vil søke å ferdigstille innen overskuelig tid. 

Når det gjelder hvorvidt vi kommer til å overta flere bedrifter i nær fremtid vil jeg ikke kommentere det i detalj nå, men jeg vil heller ikke avvise det. Det er slik at vi ønsker å bli større, og blant annet kan det komme til å skje ved at vi også kjøper opp bedrifter, sier konsernsjef Nils Sund.

Powered by Labrador CMS