Malorama svelger en ny og stor gulvbedrift

Malorama fortsetter oppkjøpsraidet tidligere denne uken omtalt i Maleren, og denne gangen er det RBI s gulvvirksomhet som står for tur. I en pressemelding fra konsernet heter det blant annet at man vil videreføre RBI som eget forretningsområde i Malorama.

Publisert

RBI vil konsentrere sin virksomhet til Smart panel, gjennom Smart Board Production . RBI Interiør har etter 20 år i det norske markedet blitt en betydelig aktør innenfor salg og distribusjon av harde gulv. I 2017 vil de selge over 1 million m 2 med laminat og parkett. Dermed har Malorama kjøpt opp en stor gulvbedrift.

Spiser markedsandeler

-Malorama har ambisjoner om å vokse i gulvkategorien og vi vil ta en tydeligere rolle i verdikjeden. Overtagelsen av RBI s gulvvirksomhet passer svært godt inn i våre planer for vekst og utbyggingen av Farveringens sentrallager. Gjennom overtagelsen av RBI s gulvvirksomhet styrker vi vår posisjon » sier konsernsjef Nils Sund i pressemeldingen. Dette representerer trolig et paradigmeskifte i konsernets stadig mer aggressive oppkjøpsraid, og dette skjer til tross for at man fortsatt er ute i markedet og skal interessere finansielle investorer. Det er nemlig fortsatt et uttalt mål at konsernet skal hente inn 300 friske millioner, noe man har arbeidet med i en del måneder nå. Dette for å satse sterkere på mur og flis-segmentene. Men oppkjøpet som ble kjent torsdag, representerer en helt ny dreining i markedet for gulv, og det gjenstår å se hvordan etablerte aktører som for eksempel Tarkett og andre vil respondere på oppkjøpene den siste tiden.

Produksjon og salg

-RBI /Smart Board Production har i sin langsiktige strategi besluttet å konsentrere sin virksomhet rundt produksjon og salg av Smartpanel. Vi har allerede investert i nytt produksjonsanlegg og samlet vår produksjon i Fredrikstad, men ønsker å investere og utvikle kategoriene vegg - , tak - og baderomspanel ytterligere. Med Maloramas satsing i gulvsegmentet var det naturlig for oss å inngå en avtale om salg av gulvvirksomheten til Malorama. Vi er sikre på at dette vil bli en svært god løsning for RBI s kunder» sier hovedeierne i RBI , Audar Dørum og Remi Bergstrøm .

-RBI s gulvdivisjon vil bli videreført som et eget forretningsområde i Malorama , og vi er svært fornøyd med å få med Audar Dørum og deler av salgsteamet videre», sier Sund.

-Ved at Farveringen overtar all logistikk er målet at kundene til RBI skal oppleve enda bedre service grad . Jeg ser frem til å være med Malorama og Farveringen og videreutvikle forholdet til RBI s gulvkunder», sier Audar Dørum.

Overtagelsen vil finne sted senest 1. mars 2018, heter det i pressemeldingen fra Malorama-konsernet.

Powered by Labrador CMS