Bedre tider for malerkunder i Grenland

-Vi har snakket om det litt sånn til og fra i et par år allerede, så dette ble ikke til over natten. Men vi håper fusjonen skal bety bedre tider for malerkunder i hele Grenland: Nå har vi større bredde og ikke minst slagkraft mot hele malermarkedet.

Publisert

Øystein Tufte og Øyvind Pettersen i det fusjonerte selskapet Malermestrene Kjellsen og Tufte AS i Skien satser ikke på prangende kontorer i dyre sentrumsarealer. På sin litt stillferdige måte har de likevel sammen skapt en bedrift man allerede nå kan si kommer til å sette spor etter seg. De er nemlig ved fusjonstidspunktet en av de største malerbedriftene mellom Oslo og Stavanger.

Tradisjon og nyskaping

Det er Øystein Tufte som blir daglig leder i det fusjonerte selskapet, mens Øyvind Pettersen er styreleder. Til daglig kommer karene til å arbeide skulder ved skulder, og blant annet tradisjonene de har fått overført fra nå 75 år gamle Torgeir Kjellsen som nå legger inn årene i firmasammenheng, vil bli videreført. Han var 3. generasjon maler, og når nå selskapet som drives videre også skal ha hans navn i logoen, blir det på mange måter «Business as usual». Samme ledelse, samme ansatte og samme leverandører. Og forhåpentligvis enda flere malerkunder.

-Ja, det eneste kundene våre kommer til å merke, er nok at vi har større slagkraft, og er til stede i HELE malermarkedet, forteller Tufte. Han sier at han selv har vært mye på det private markedet, enten det har dreid seg om oppussing eller nye boliger eller næringsbygg. Malermester Kjellsen har spesialisert seg på prosjektmarkedet, og når man så slår disse to sammen, er vi ganske så sikre på at vi kommer til å få større kraft å møte markedet med.

-Skal dere vokse mye nå da?

-Nja, det er vel ikke poenget. Men vi har registrert at de to selskapene, som har hatt om lag samme omsetning, har sittet igjen med noenlunde det samme på bunnlinja. Derfor mener vi at det er klokt å slå oss sammen, for framtida blir tøff, og vi møter konkurranse fra mange aktører. Det gjelder å ha en solid bedrift, sier han med ettertrykk.

Tryggere

Øyvind Pettersen er enig:

-Dette kommer til å bli en bedrift med solide og trygge arbeidsplasser, og det er det viktigste. Det kommer til å bety at malerkundene våre får enda bedre service, og det er kanskje like viktig, sier han fornøyd. Selv om de to selskapene som nå fusjonerer har hatt ganske forskjellige markeder, ser han ikke det som noe problem i det hele tatt: I stedet mener han at det bare vil slå positivt ut for kundene.

-Markedene fremover kommer til å kreve at vi er på «hugget», og kan endre oss sammen med markedet. Det skal vi gjøre, samtidig som vi fortsatt skal stå solid rotfestet i tradisjonen til bedriftene som har gått foran oss, slår han fast. Og viser stolt fram fagbrev datert 1920, til første generasjon malermester.

-I disse kjellerlokalene i Gyda's vei i Skien har det vært fargehandel og parfymeri så lenge noen kan huske. I dag er det altså malermesterforretning, og det skal vi fortsette med, erklærer han. Tufte nikker anerkjennende, og legger til:

-Det er faktisk det samme utseende på fasaden nå som det var for årtier siden. Det setter vi pris på, understreker han.

Malerkunder

-Har det vært mye krangling under fusjonen da? Blåveiser eller løse tenner?

-Begge karene smiler litt forlegent, og bedyrer at det har vært fint lite. Faktisk er det eneste som har gitt temperatur under forhandlingene de gangene de i vanvare har forsynt seg av kontormedarbeiderens penner. Slikt gjør man ikke ustraffet i NOE firma, fusjon eller ikke. Men krangel dem imellom? Aldri.

-Det kan nok være mange grunner til det, blant annet at vi har snakket så lenge om det. Det har som sagt tatt et par år. Og bare selve prosessen for å gjennomføre det, tar jo et par måneder. Men den formelle datoen er 1. juni, og vi er i full gang allerede. Både kunder og ansatte er godt informert. Så vi er spente, men likevel trygge. Denne fusjonen er gjort ut fra fornuft og ønske om å bidra til enda mer solide og trygge arbeidsplasser, gjennom å sikre malerkunder  et bedre tilbud året igjennom. Så dette skaper enda mer glede ved å være maler i hverdagen, smiler karene til slutt.

Powered by Labrador CMS