Maxbo viser sitt økte fokus på maling

Torsdag 15/2 åpnet et helt nytt Maxbo Varehus på Gol. - Denne åpningen markerer starten på Maxbos mål om å gjenreise faghandelen. Det inkluderer blant annet en økt satsing på trelast, gulv og maling, sier Maxbo-sjef Thomas Støkken.

Publisert

Dette markerer altså en offisielle starten på utrullingen av konsernets splitter nye og utvidede satsing på blant annet proffene i malingsbransjen. Maleren har tidligere skrevet om at aktørene i bransjen kvesser klørne, og nå ser det altså ut til at nettopp Maxbo følger opp tidligere annonseringer i praktisk handling. Konkurransen om malerne og andre håndverksproffer hardner enda mer til.

 

Ny profil og tung satsning

Varehuset på Gol blir også Norges første med ny Maxbo-profil. Det første man ser på fasaden, er en justert logo. Borte er den røde firkanten og den grønne trekanten.

- Nytt designet er blant de små justeringene vi gjør i Maxbo nå. Den store satsingen er på proffmarkedet og målet om å ta en tydelig posisjon som faghandel, sier Thomas Støkken, administrerende direktør i Løvenskiold Handel og sjef for Maxbo-kjeden.

- Det inkluderer blant annet en økt satsing på trelast, gulv og maling, sier Støkken. Han stadfester dermed Maxbo sin tidligere utannonserte økte fopkus på blant annet malingsbransjen.

 

Vil vekke lidenskapen

- Vi ser at det er proffene som i økende grad tar over oppussingsjobbene, særlig de som krever en spesiell type kunnskap. Før i tiden var det nok flere vanlige forbrukere som satte i gang med prosjekter de ikke alltid kunne noe om. Det er mer enn nok å ta tak i hjemme likevel, så hobbysnekkere lever i beste velgående, sier varehussjef Per Rune Andersen.

Satser på Hallingdal

Maxbo-sjef Thomas Støkken har stor tro på området.

- Både Gol og resten av Hallingdal er et viktig satsingsområde for oss. I kommunene i Hallingdal bor det rundt 20 000 innbyggere, og rundt påsketider er antallet tilnærmet ti-doblet. Gol er på mange måter Hallingdals midtpunkt. Det er et naturlig handelssentrum og ligger strategisk til på vei mellom øst og vest. Målet for nye Maxbo på Gol er å doble omsetningen før 2020, sier Støkken.

- I tillegg har vi flere planer for Hallingdal, men det kan jeg ikke røpe ennå.

__________________

Powered by Labrador CMS