Miljømal satser på å rekruttere ungdommene

-Jeg har alltid vært opptatt av ungdom, så når vi nå flyttet inn i nye og en god del større lokaler, tenkte jeg på dem. Nå er vi i kontakt med opplæringskontoret, så vi kommer til å ta imot puljer av ungdommer her, slik at de kan få prøve seg på litt spesielle teknikker.

Publisert

Johnny Spangen er ikke så rent lite stolt av de nye lokalene han har flyttet inn i med sitt «Miljømal». Her kan malere og andre komme og få laget de fargene de måtte ønske – helt fra oppveieng og innblanding av tørrstoff med pigmenter. Det er ikke rent få Osloboere og malermestere i byen som har fått løst sine mer spesielle fargebehov og ikke minst kvalitetsmaling hos ham. Nå blir det både mer oversiktlig og trivelig å ta turen innom, håper han.

Sterk satsing

-Dette er en stor investering for deg?

-Ja, det er det ingen tvil om. Og siden vi naturlig nok gjør det i en periode av året da det er ganske stille, så gjør det såklart innhogg i kapitalen, smiler han. Men legger til at han er oppvokst på landsbygda, og i god og «bondsk» ånd er han opptatt av å ikke bruke penger han ikke har, så han sover godt om natta, smiler han. Og regner med at nysatsingen skal gå i pluss i løpet av en 3-års periode.

-Dette var jo også en satsing på et bedre arbeidsmiljø for oss som jobber her, samt også for kundene. Nå har vi lyse og åpne lokaler som gir folk god oversikt over det vi har, og ikke minst følelsen av å kunne «delta» i prosessen når vi blander tørrstoffet i malingene. Mange kunder setter pris på å kunne komme så nært innpå prosessen, til og med malermesterne som ofte stikker innom, understreker han.

Spangen forteller dessuten at dette er en utvidelse han har tenkt nøye gjennom, og at det er et faktum at de hadde vokst ut av kjellerlokalene de holdt til i tidligere.

Kvalitet

-Men det skjer ingen endringer i varesortimentet?

-Nei, nå har vi kjørt med flytende pasta WIBO i over 20 år, som er spesialprodusert for oljemaling og emulsjonmaling. Så om bare vi gjør forarbeidet og nyanseringen riktig, VET vi at det ikke kommer reklamasjoner. Det gir en trygghet og ikke minst ønske om å satse videre. Nå har vi satt oss nye mål, med ny hjemmeside og nettbutikk. Her finner man også databladene på malingene, noe som er enklere for kundene å forholde seg til, og betyr mindre merarbeide for oss, forklarer han.

-Hvor mye kommer dere til å omsette for om 5 år?

-Tja, det er jo et veldig vanskelig spørsmål, da. Men rundt 10 millioner kanskje? Vi er i alle fall inne i en veldig positiv periode nå, og jeg tror altså at de investeringene vi har gjort, og det enkle i løsningene vi tilbyr kundene kombinert med vår mangeårige fagkunnskap, kommer til å vise seg å være et vinnerkonsept, smiler han.

Unngå feil

Spangen forteller dessuten at de bruker mye tid på å snakke med kundene om hva som skal males, og ikke minst hvilket resultat de ønsker seg. Selv om det er mange forskjellige kunder som svinger innom Miljømal, er det overhode ikke bare privatkundene uten forkunnskaper som trenger veiledning, kan han fortelle. Tvert om er det mang en malermester eller -svenn som har fått noen «aha»-opplevelser opp gjennom året, og som får det fortsatt:

-Vi bruker denne tiden helt bevisst, og vi gjør det fordi det ikke kan finnes noe verre for oss enn at folk maler feil. Får de feil resultat, enten det er proffer eller privatfolk som gjør jobben, er dette så skrekkelig irriterende at vi vil strekke oss virkelig langt for å unngå at slikt skjer, understreker Spangen.

Ungdommene

-Men nå vil du også slå et slag for ungdommen?

-Ja, det er vel heller faget og kompetansen jeg er opptatt av, men skal vi få en utvikling her, og få flere unge til å virkelig ønske å bli malere, tror jeg det er veldig viktig at vi virkelig gjør en innsats for å vise ungdommene hvilke muligheter faget har å by på, ut over det de kanskje blir vist på skolen eller i en annen læresituasjon. Jeg har som sagt kontakt med Birger Knudsen i Opplæringskontoret for Oslo og Akershus, og har satt av et par vegger i lokalet som ungdommene skal få prøve seg på. Vi skal vise dem bredden i faget gjennom de forskjelligste teknikker, og dermed er det mitt håp at vi kan bidra til å rekruttere bredere og bedre. Kanskje vi til og med kan finne noen som kommer til å bidra til utviklingen av faget gjennom sin kreativitet og sitt unge pågangsmot, filosoferer han.

Powered by Labrador CMS