Helt nye markeder for malere?

-Dette kan bety helt nye muligheter for deg som malermester, lokker Sjur B. Hansen og Dag Rasmussen i Norsk Takfornying. Det er en kjede av bedrifter som går sammen om markedsføring og innkjøp, og som kan by på store muligheter for partnerne, mener de to.

Publisert

Malermester Sjur B. Hansen er en kjent skikkelse i malerkretser, og sammen med tømreren Dag Rasmussen er han i ferd med å bygge opp noe som kan vise seg å bli et helt nytt forretningsområde for malerne, forklarer de:

Den 5. fasaden

-Nå er det vel ikke noe nytt at malere vasker om det så skal være både tak og vegger?

-Nei, det er for så vidt riktig, men det konseptet vi har utviklet, er noe annet og langt mer enn bare å vaske, fremholder det to. Det dreier seg altså om å rehabilitere yttertak, eller den 5. fasaden, som de to samarbeidspartnerne ynder å kalle det. Spesielt betongtak og tak med takstein, fordi mose faktisk spiser opp både takstein og betongen. Rett og slett en ganske velvoksen forvitringsprosess. Det blir bare småstein igjen av det hele, om man lar det få gå langt nok.

-Levetiden på taksteinen kan imidlertid forlenges ganske betydelig, og det betyr at vi kan tilby kundene en løsning som gjør at de sparer penger, og likevel får vi en grei business ut av det. Vi har fortsatt plass til flere samarbeidspartnere, for dette brer nå stadig mer om seg, og vi har rett og slett ikke kapasitet til å følge opp alle dem som ønsker seg denne løsningen, understreker karene. De understreker imidlertid at dette også er «overflateteknikk», for det de gjør, er å vaske overflatene, skifte ut sprukne eller ødelagte steiner med nye, og så behandler de hele yttertaket på en måte som gjør at de forlenger levetiden på yttertaket med opptil 50%.

Markeder

-Betyr det at selv om det er en ganske annen jobb enn det man kan kalle «tradisjonelt malerarbeide», så passer det godt for malermestere?

-Avgjort, understreker Sjur B. Hansen, han er ivrig når han trekker opp linjene i forhold til det som kan spares for enkeltpersoner: Ser man litt filosofisk på dette, er det jo slik at malerarbeidet i tillegg til det visuelle, dypest sett er å bevare verdier. Og det er akkurat det gutta i Norsk Takfornying driver med: Det både sørger for at den 5. fasaden på huset ser bedre ut, og at den rent funksjonelt kan forlenge levetiden med opptil 50%.

-Det betyr at dette er en tjeneste som nærmest selger seg selv, eller?

-Vel, det ville vel være å overdrive, smiler Rasmussen, men han legger til at etter at de kjøpte opp et konkursbo for et par år siden, og fikk driften på rett kjøl, har de kunnet bygge opp et sterkt apparat bygget på kompetanse og gode råvarer som gjør at det begynner å se meget bra ut for fremtiden:

-Derfor synes vi det er ekstra spennende å kunne gå ut til kolleger og andre i bransjen for å få med oss flere. Når det går opp for folk at vi kan forlenge levetiden med 50%, og at kostnaden for forbrukeren eller bedriften kun er en fjerdepart av det et nytt tak ville ha kostet, er det klart at mange ønsker å benytte seg av mulighetene. Vi merker en klart sterkere pågang, slår han fast.

Blir fler

-Hvorfor ønsker dere å blir flere, er det ikke lurere at folk blir ved sin lest, og at dere ikke øker så mye at markedet blir for lite for hver enkelt?

-Det er jo det motsatte som er tilfelle, sier de nesten i munnen på hverandre, og Sjur forklarer: Fordi vi blir sterkere ved å jobbe sammen, kan vi tilby alle kundene våre et langt mer solid opplegg, og ikke minst fordele kompetansen i kjeden, slik at alle leverer absolutt topp resultat for både private og firmakunder. Om vi så ser på hva som kan ligge i mulighetene for den enkelte bedriften som går inn i dette sammen med oss, vil jo det naturlig nok variere fra bedrift til bedrift, men jeg er ganske så sikker på at vi vil komme til å kunne overbevise dem som eventuelt tar kontakt med oss, slår han fast. Han viser til at selv om taket vanligvis ikke er noe folk bryr seg med å vedlikeholde, vil det by på betydelige innsparingspotensiale for kundene om man spyler/vasker med algemiddel hvert annet år. Gjør man dette profesjonelt, ved hjelp av Norsk Takfornying, vil det kunne bety et problemfritt og meget effektivt vedlikehold som altså kan bli god butikk for bedriftene som ønsker å satse, understreker han.

-Og dette er det bare malermestere som passer til?

-Vel, det kan man vel ikke si. Men siden dette helt klart dreier seg om overflateteknikk, synes jo jeg selv at det gjerne kan være malere – og da gjerne malermestere som blir med oss videre. Men ikke alle i gruppen er det, og vi jobber godt sammen med bedrifter med andre utgangspunkt også, sier Sjur B. Hansen til slutt.

Powered by Labrador CMS