Høyre: – Rot-fradrag er for dyrt

Rot-fradraget er for dyrt, mener Høyre etter malermesterbesøk i Sandefjord.

Publisert

De to stortingsrepresentantene fra Vestfold Høyre har vært på tur for å lytte til næringslivet. Men Svein Flåtten og Kårstein Eidem Løvaas hadde lite godt å fortelle da de besøkte Malermestrene Jensen.

Malermestrene Jensen vil ha fradrag

Ekteparet Anna Furhoff Jensen og Johnny Jakob Jensen ville møte politikerne for å snakke om svart arbeid, og hadde rot-fradrag øverst på ønskelisten. For å bekjempe svart arbeid, og i neste omgang for å få opp rekrutteringen.

– Jeg er enig i at svart arbeid må bekjempes. Og det gjøres endel. Men dette fradraget har vi lagt til side, fordi det blir veldig dyrt. De som allerede jobber hvitt, vil jo også bruke det, sier Svein Flåtten. Ifølge nettavisen Vestviken24 anslår han kostnaden til åtte milliarder kroner.

Droner og uropatrulje

Ordfører og Jotun-veteran Bjørn Ole Gleditsch mener at kortbetaling i stedet for kontanter kan være et godt alternativ til rot-fradrag. Han har også foreslått å ta i bruk droner over hytteområder for å se etter mulig svart arbeid.

Det de tre Høyre-politikerne er positive til, er en uropatrulje eller lignende tiltak etter mønster fra uropatruljen i Trondheim. De ser ikke bort fra at slike tiltak kan få pengestøtte.

– Da blir det viktig at Arbeidstilsynet, Skatt Sør og andre instanser følger opp når det er mistanke om svart arbeid, sier Gleditsch til Vestviken24.

Powered by Labrador CMS