Ekstra viktig å støtte lokale bedrifter

– Bruk lokale, seriøse bedrifter for å støtte opp under dem. Det er viktigere enn noen gang, oppfordrer malermester Anna Furhoff Jensen i Malermestrene Jensen AS i Sandefjord.

Publisert

– Det er en spesiell situasjon. Nå har vi fått det litt på avstand. Men jeg må si at jeg ble veldig stressa da alt braket løs. Det var veldig mye usikkerhet i starten. Men så falt det på plass etter hvert, sier daglig leder og malermester Anna Furhoff Jensen hos Malermestrene Jensen AS i Sandefjord.

Spente på høsten og vinteren

At myndighetene åpnet for muligheten til å permittere med kortere frist, ga trygghet i starten da alt var litt kaotisk. Men heldigvis trengte Malermestrene Jensen ikke å benytte seg av denne muligheten. Oppdragsmengden tok seg opp, og etter påske har de hatt nok å gjøre. Alle har vært på jobb, utenom en som er i risikosonen, forteller Jensen.

En viktig del av den nåværende jobbhverdagen går ut på å repetere smittevernregler til de ansatte, og snakke med kundene før de reiser ut. Spørre om de er friske og sjekke at ingen er i karantene.

– Vi får komme inn over alt. Så vi har vært veldig heldige. Men det er klart vi er spente på høsten og hva som skjer fremover, telefonen ringer ikke veldig mye nå, sier hun, og understreker hvor viktig det er at det offentlige ikke stopper opp og legger ting på is nå.

Heldige med været

Jensen syntes det virker som om de fleste er i gang igjen nå, men tror de som baserer virksomheten sin på innleie av polakker for eksempel, sliter en del nå. Noe som betyr at det blir åpning for andre.

– Og siden det er bra vær her begynner vi tidligere med utearbeider enn tidligere år. Så vi er litt heldig med det. Men hva som skjer fremover blir spennende å se. Nå jobber vi med å skaffe jobb til vinteren, sier hun, og understreker at dette er en tid hvor man er veldig glad for å ha jobb.

– Vi har alle fått en påminnelse om at det ikke er en selvfølge. Det er skjørt.

– Hva har det betydd å være organisert i denne perioden?

– Det viser seg å være viktig. Det er veldig bra at folk organiserer seg, og det blir ikke mindre viktig i en slik situasjon som vi står oppe i nå. Mange som tidligere har tenkt at det ikke er vits i å være organisert fordi de får fordelene likevel, tror jeg tenker litt annerledes nå.

Viktig å være organisert

Ifølge Jensen er verdiene de organiserte står for minst like viktig nå som ellers.

– Vi har jobbet mye i forhold til useriøse aktører og svart arbeid. Det blir enda tydeligere nå. Bruk lokale, seriøse bedrifter for å støtte opp under dem. Det er viktigere enn noen gang, oppfordrer hun.

Momsfradrag er også noe det har blitt snakket om tidligere. Nå mener Jensen at vi trolig er der at dette bør gjennomføres.

– At folk får noe igjen i kroner og øre for å bruke seriøse bedrifter. Det er til syvende og sist det koker ned til, økonomi og penger, fastslår den engasjerte malermesteren.

En trygg og varig bransje

En erkjennelse hun syntes malerbransjen kan ta med seg fra denne tiden er at de jobber i en bransje det uansett er bruk for. Det er en trygg, solid og varig bransje.

– Samtidig som vi ikke har ansvar for liv og død, som vi kanskje skal være litt glade for i nåværende situasjon, sier hun og legger til:

– Jeg er superglad for å ha en jobb, det tror jeg våre ansette er og. Det er en god følelse å ta med seg, i tillegg til fellesskapsfølelsen som også er god.

Powered by Labrador CMS