Har tatt 24 arbeidskriminelle bakmenn

Samarbeidet mellom offentlige etater har satt bakmennene ut av drift i Rogaland.

Publisert

24 arbeidskriminelle bakmenn er enten satt i fengsel eller sendt av landet etter at A-krimgruppen i Sør-Rogaland kom igang. Det melder NRK.

41 bedrifter

– Det er fordi vi samarbeider at vi oppnår resultater, sier tilsynsleder Gro Ellingsen i Arbeidstilsynet. Tilsynet har med seg politiet, skatteetaten, kemneren og Nav i a-krimgruppen.

– Når alle fem etatene setter inn alt vi har, så klarer vi å få de arbeidskriminelle i kne, sier hun til NRK.

De ni bakmennene som ble tatt på ni måneder i fjor, var involvert i 41 forskjellige bedrifter. Ellingsen bedyrer at de er reelt ute av sirkulasjon nå – de er enten i fengsel eller ute av landet.

Flere dager på rad

De arbeidskriminelle har også vært involvert i offentlige byggeprosjekter. Rogaland fylkeskommune er blant dem som har vedtatt strenge regler for å hindre arbeidskriminalitet, blant annet med begrensninger i underleverandører og krav om lærlinger.

Gro Ellingsen mener at en måte å bli kvitt de useriøse bedriftene på er å møte opp flere dager i strekk på den samme byggeplassen og gjennomføre kontroller. – Da går det ikke mange dager før de useriøse bedriftene er ute av den byggeplassen, sier hun til NRK.

Powered by Labrador CMS