Farlig avfall skal rapporteres digitalt

Fra 1. mai skal alle som produserer farlig avfall, deklarere det på nett.

Publisert

Fra 1. mai kan ikke lenger den som produserer eller tar imot farlig avfall, bruke papirskjemaer for å deklarere det lenger. Alle skal over på Avfallsdeklarering.no, melder Miljødirektoratet.

– Enklere

Avfallet skal innrapporteres før det fraktes til mottaket, og deklarasjonen skal følge transporten. Ifølge direktoratet vil denne rapporten sørge for at myndighetene vet det nørvendige om hvor avfallet kommer fra og hva det inneholder.

– Det nye elektroniske deklarasjonssystemet skal gjøre det enklere både for bransjen og oss, og vil redusere papirhaugene betraktelig. Dette er en vinn-vinn-løsning, derfor setter vi nå en frist til 1. mai. Da må alle som produserer eller tar imot farlig avfall, ha lest veilederne og tatt tjenesten i bruk, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Bort med 200.000 skjemaer

Hun mener at den elektroniske deklareringen vil gjøre driften billigere og enklere. Hvert år har direktoratet fått inn rundt 200.000 deklarasjonsskjemaer for farlig avfall.

– Vi skjønner at noen synes det er vanskelig å sette i gang med et helt nytt system. Derfor har vi utarbeidet en kortere veileder. Vi håper det kan få flere over på løsningen, sier Hambro.

Powered by Labrador CMS