Vil starte privat byggfagskole

Neso i Svolvær vil starte egen friskole for byggefag, men uten malere i første omgang.

Publisert

Før sommeren vedtok Stortinget en lovendring som innebærer at bransjeorganisasjoner kan søke om friskole i yrkesfag. Neso (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) har drevet lærlingskole i byggfag i snart seks år, i samarbeid med den videregående skolen i Svolvær og Nordland fylkeskommune.

Friskole

– Neso ønsker nå å utvide dette tilbudet og forsterke samarbeidet med skolen ved å få godkjenning som friskole, sier adm. direktør Ruben Jensen.

Han peker på at det mangler håndverkere i tømring, muring og betong. – Bygg- og anleggsbransjen er en av landsdelens største næringer og vi må nå i stor grad løse denne underdekningen ved innleie av arbeidskraft – ofte fra utlandet, sier Jensen.

Neste skoleår

Neso har søkt om å få inntil 140 elevplasser. – Vårt tilbud er imidlertid bare et supplement til den ordinære videregående skolen, og vi arbeider også aktivt over hele landsdelen for å fylle opp alle byggfagklassene, poengterer Jensen.   – I dette arbeidet samarbeider vi både med den enkelte byggfaglinje, bedriftene og lokale opplæringskontor, sier Jensen.

Hvis friskolen blir godkjent, kan den tidligst starte opp høsten 2016.

 

Powered by Labrador CMS