Merkeordning for lærebedrifter

Bedrifter som har lærlinger, får sin egen merkeordning.

Publisert

– Vi vil at bedrifter skal få mulighet til å vise frem at de har lærlinger, og jeg håper det fører til at vi som forbrukere velger å bruke lærebedrifter, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Målet er at merket både skal bidra til flere læreplasser for ungdom og større omsetning for lærebedriftene.

Anbefaler lærebedrifter

– I dag er det vanskelig å vite om en bedrift har lærlinger eller ikke. Skal du få satt opp en garasje, klippet deg eller pusset opp badet, bør du velge å kjøpe tjenesten hos en bedrift med lærlinger, sier Røe Isaksen.

Han trekker frem mangelen på læreplasser i Norge.

– Det er et veldig dårlig signal til ungdommer som ønsker seg fagutdannelse. Vi må gjøre mer for at både det offentlige og det private tar inn flere lærlinger, og merkeordningen er ett av flere tiltak regjeringen har satt i verk, sier Røe Isaksen.

Smidd L

Merket for godkjent lærebedrift har en smidd L som symbol, og det blir nå tilgjengelig for alle bedrifter som har lærlinger. I første omgang er det laget merker som kan klistres på butikkvinduer og dører slik at kundene enkelt kan se at det en godkjent lærebedrift.

– Merket skal også være et kvalitetsstempel for bedriften eller virksomheten. Bedrifter som investerer i å ha lærlinger, er opptatt av kunnskapsoverføring og kvalitet. De tar samfunnsansvar og nå får de mulighet til å vise det tydelig også for kundene sine, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Hos fylkeskommunen

Bedrifter og virksomheter som har lærlinger og ønsker rask tilgang til det nye merket, kan ta kontakt med fylkeskommunen.

 

 
Powered by Labrador CMS