Alt «på stell» under generalforsamlingen i MLF

Lørdag 13. mai var det generalforsamling i MLF, den 75. i rekken. Og skal man oppsummere det som skjedde kort og enkelt, er det at man har alt på stell. Overskudd på en kvart million etter skatt, og Omtrent ikke en eneste kommentar fra salen. Helt til man kom til valgene.

Publisert

Ikke for det, selv om valget på ett av styremedlemmene skulle vise seg å blitt av en thriller, var endringsforslagene til valgkomiteens innstilling få. Imidlertid skulle det vise seg at Anna Furhoff Jensen fra Vestfold, som av valgkomiteen var innstilt for gjeninntreden i styret i MLF, fikk kamp fra sittende varamann Torbjørn Skodjereite fra Møre og Romsdal. Trøndelagsbenken var på plass med forslag på Skodjereite med en gang valgkomiteens forslag forelå, og det var klart for skriftlig votering.

Små marginer

Og selv om det et øyeblikk så ut til at enkelte i salen ikke helt visste hva de skulle stemme, og faktisk endret sitt standpunkt under avstemningen, var det snart klart for en spennende opptelling. Den viste at Jensen vant med minst mulige flertall, nemlig 36 stemmer, mens 34 av de til sammen 70 stemmeberettigede hadde Skodjereite som sin favoritt. Ellers var det bare valgkomiteens sammensetning og kontrollkomiteen som ble annerledes enn valgkomiteens opprinnelige forslag. Når det gjaldt valgkomiteens sammensetning, var det Tore Buer fra Oslo som pekte på det uheldige i at Håndverksgruppen så ut til å bli for dominerende i komiteen, og dette rettet da også generalforsamlingen opp umiddelbart.

Rolige og forlikte

Ellers skulle det altså vise seg at jubileums-generalforsamlingen skulle vise seg å bli en svært så rolig affære, der forhandlingene faktisk forløp uten et eneste spørsmål eller kommentar. Ingen krevde at noe ble opplest eller underbygget fra styrets side, så dagens ordstyrer, Birger Knutsen fra Oslo, hadde ikke akkurat noen uoverkommelig oppgave. Generalforsamlingen var derfor over i god tid før ledsagerne, som Mapei hadde tatt med på både båttur og resturantbesøk, hadde returnert fra sin utflukt. Dermed var alt klart for landsmøtets «Grand Final», nemlig Gallamiddag i Håkonshallen. Det kan ikke bli stort mer bergensk enn dette. Så også årets arrangør – og medjubilant, nemlig Bergenslauget, kan notere seg for en særdeles vellykket seanse.

Powered by Labrador CMS