Bergen Malingfabrikk konkurs

Dårlige somre og svak kronekurs er forklaringen – Bergen Malingfabrikk er konkurs.

Publisert

– Dårlig vær to somre på rad og en svak kronekurs har rammet oss hardt. Vi har jobbet for å kunne holde oss flytende, men nå måtte vi innse at det var stopp for det som har vært en suksessbedrift, sier daglig leder Jon Anders Vaksdal til Bergens Tidende.

Mistet avtaler

Foreldrene hans startet malingsfabrikken i 1983. Nå satt John Anders Vaksdal og søsteren Kjersti Vaksdal med storparten av aksjene.

– Bedriften opparbeidet seg et godt merkenavn i bransjen, og ikke minst her i Bergen. Derfor har det vært forferdelig å oppleve den situasjonen vi er kommet i. Det har vært mye følelser, og det føles veldig trist, sier Vaksdal til avisen.

Ifølge sjefen har fabrikken mistet store distribusjonsavtaler. På det meste hadde Bergen Malingfabrikk 27 ansatte. Nå var det igjen seks heltidsansatte og fem på deltid. Selskapet har gått med underskudd de siste tre regnskapsårene.

Sommervær og kronekurs

Jon Anders Vaksdal forteller at 60 prosent av omsetningen kommer i løpet av fire sommermåneder. Men i år solgte firmaet bare en fjerdedel av det normale i juli. En god høst klarer ikke å ta igjen salget som forsvant midt på sommeren.

Samtidig var råvarene betalt i euro – det vil si at de er blitt dyrere uten at fabrikken har kunnet øke prisene på produktene sine tilsvarende.

Powered by Labrador CMS