Anbefaler å bestille maler til våren

Nå er tiden kommet for å bestille håndverker til våren, melder Ifi.no.

Publisert

Av Robert Walmann, Ifi.no

– God tid til forberedelser gir de beste forutsetningene for begge parter, sier Stein Hesstvedt hos MLF.

Sesongbetong

Det er alltid smart å være tidlig ute med bestillingen, nemlig, forteller Ifi.no i en melding.

– En tidlig bestilling, med avklaring av skriftlig tilbud, gjennomgåelse av kontrakt og planlegging av fremdrift, er svært viktig. Mye av de utvendige arbeidene er sesongbetonet, så her er det ekstra smart å være tidlig ute, sier han.

De flinkeste folkene

Det er Martin Romøren i Malermester Ivar Romøren helt enig i.

– Bestiller du tidlig, kommer du høyt opp på prioriteringslisten. Da kan du få jobben gjort når det passer for deg. I tillegg får du tilgang til de flinkeste folkene og jobben kan planlegges bedre, sier han.

MLF-medlem og referanser

Er det maler- eller byggtapetsermestre du er ute etter, er Romørens råd enkelt:

– Velg alltid et firma som er medlem i MLF. Der finnes det også garantiordninger dersom du ikke blir fornøyd med utført jobb. Ellers ville jeg ha forhørt meg med venner og bekjente om de har gode erfaringer med sine valg av håndverkere. Ring gjerne rundt til malermestere og få tips om andre typer håndverkere også. De har ofte et stort kontaktnett, sier han.

Romøren mener også det er lurt å be om referanser. Det gir større trygghet for begge parter.

– Før du sender ut forespørsler, er det viktig at du har helt klart for deg hva som skal gjøres. Lag en grundig beskrivelse av hva du ønsker. Jo mer detaljert, jo bedre. Så sender du beskrivelsen til to-tre ulike håndverksbedrifter. Da kan du sammenligne totalpris, arbeidstimer og materialer, råder han forbrukerne.

Powered by Labrador CMS