Blått er det nye grått

Når privatkundene endelig får opp øynene for andre farger enn hvitt og grått, er det spesielt én farge de samler seg om.

Publisert

Av Mari Andersen Rosenberg, Ifi.no

2017-trendfargene går i blålig retning, forteller Maleren i bladet som kommer denne uken. Verdens to største malingsprodusenter har pekt ut farger av denim og jernurt som årets farger.

Nå går Ifi.no ut med samme budskap: Blått selger.

Støvete blåfarger

– Vi selger mye blåfarger for tiden. Og det er særlig de støvete blåfargene det går mye av, forteller Magnus Jahren, daglig leder hos NID (Nordsjö Idé og Design) Martinsen på Stabekk i Bærum.

Han har daglig kontakt med kunder som spør etter mer farger.

– Selv om det fremdeles er mye grått, er det veldig mange som spør etter litt mer fargesterke malinger – også til alle fire veggene. Og det er ingen tvil om at det er blått de vil ha, sier han.

På trygg grunn

Jahren er ikke overrasket over at veggene i norske hjem nå males blå.

– Blått er en relativt enkel farge å forholde seg til. Og det er en naturlig og trygg overgang fra grått til de støvete blåfargene, forklarer han.

Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, tror det handler om trygghet.

– Blått oppleves som veldig trygt, så det er ikke rart at det er denne fargen vi vender oss til når vi endelig prøver noe annet enn hvitt og grått, sier hun.

Etterlyser variasjon

Samtidig som hun synes det er et bra at flere tør å bruke farger, savner hun en større variasjon.

– Vi er litt som lemen, vi løper etter hverandre. Når du først har våget deg bort fra de hvite og grå veggene, hva med å prøve noe litt annet enn alle andre? Lev litt på kanten! oppfordrer hun forbrukerne, og legger til: – Det verste som kan skje er at du må male om igjen.

Magnus Jahren er enig. Han håper at den store etterspørselen etter blått er starten på en mer fargerik tid.

– Det er naturlig at vi begynner smått med det som føles trygt når vi har levd med hvite vegger så lenge, men jeg håper at vi snart ser flere ulike farger på bestselgerlistene, avslutter han.

Powered by Labrador CMS