Traff blink med studievalg

Johannes Pålssønn Edvardsen (18) valgte faget Overflateteknikk på VG2 ved Bodø videregående skole. Det har han ikke angret på.

Publisert

Johannes tar faget Bygg og anlegg VG2 Overflateteknikk ved Bodø videregående skole. Han fant ut at han ville søke mot malerfaget da han var på utplassering hos et malerfirma i Bodø.

– Jeg syntes det var artig å male, og hyggelige folk. Og tenkte at dette er noe jeg kan tenke meg å jobbe med, forteller Johannes, som er kjempefornøyd med valget.

Mange teknikker

I Bodø består faget overflateteknikk av to fagområder; industri- og byggmaler. I byggfaget har de det siste året blant annet malt bukker, mønster, sponplater og boder. Og i industrimalerfaget har de blant annet sandblåst, sprøytemalt og metallisert.

Johannes har foreløpig valgt å gå videre som industrimaler, men er åpen for at valget kan endre seg.

– Til sommeren skal jeg jobbe som maler i et malerfirma. Men jeg skal ha praksis på oljeplattform, sier han.

Har ikke bestemt seg

På oljeplattformen kommer de til å jobbe i to uker og ha fri i fire.

– Og da kan det være at jeg jobber som maler i mellomtida. Så får vi se etter praksisen hva jeg bestemmer meg for å fortsette som, sier Johannes, og legger til:

– Det jeg liker best med faget er selve malingen. At du så lett kan endre fargen på en vegg. Og sluttresultatet, hvor bra det blir til slutt.

 

Powered by Labrador CMS