Flest søkere i nord

Bodø videregående skole er den skolen i landet med flest søkere til faget overflateteknikk.

Publisert

Odd Ove Danielsen, avdelingsleder bygg og anleggsteknikk ved Bodø videregående skole, tror det er flere grunner til dette.

– Vi har jo drevet aktiv rekruttering. I tillegg består faget overflateteknikk både av malerfaget og industrifaget her ved Bodø vgs. Halvparten av elevene går ut i malerfaget og halvparten i industrimalerfaget.

Samarbeid er nøkkelen

At de har hatt et mye bedre samarbeid med bedrifter og opplæringskontor de senere årene, har også hatt en del å si for rekrutteringen, tror Danielsen.

– Samarbeid, informasjon og møteplasser har vi blitt bedre på. Jeg tror det har noe å si for de søkertallene vi ser nå. Det er jo et stort behov for malere, sier han.

På skolen har de opprettet stillingen formidlingskoordinator, som er bindeledd mellom skole og bedrifter.

– Samtidig er dette en rolle som er sentral i opplysningsarbeidet.

GULL: – Malerfaget får også god drahjelp fra industrimalerfaget hos oss. Den kombinasjonen er gull verdt, sier avdelingsleder bygg og anlegg, Odd Ove Danielsen ved Bodø videregående skole. (Foto: Bodø vgs)

Kunne reklamert mer

Søkergrunnlaget til alle yrkesfag har blitt bedre de siste årene, forteller Danielsen.

– Men jeg skulle egentlig ønske at bedriftene i malerfaget og organisasjonene rundt kunne vært enda mer ute for å fortelle hva de kan tilby elever og lærlinger.

Den beste reklamen er elever som er fornøyd når de er ute hos bedriftene, enten i praksis eller som lærlinger, påpeker Danielsen.

– Det er nok de som er de viktigste ambassadørene for et fag.

Mange valgmuligheter

Det at Bodø vgs. har et komplett verksted for industrimalere, er ifølge Danielsen et viktig bidrag til de gode søkertallene.

– Vi er den eneste linjen i landet som underviser i industrimalerfaget. Elevene som kommer fra denne linjen er ettertraktet av store entreprenører, som primært har oppdrag på rigger i Nordsjøen. Det er et typisk pendlerfag med skiftordning.

Fordelene med å ta faget overflateteknikk er at du har mange valgmuligheter.

– Det er populære arbeidstakere både blant lokale malerbedrifter og industrimalerbedrifter, sier Danielsen.

Populært fag

Etter VG1 bygg og anlegg har man noen og tjue valgmuligheter når man skal velge retning for året etter.

– Så vi prøver vi å peile elvene inn på den retningen de har lyst. Det er skolens jobb å vise og fortelle dem om mulighetene de har, understreker han, og legger til at faget overflateteknikk har blitt stadig mer populært de siste årene.

– I år har det vært mer populært enn de andre VG2-tilbudene vi har. Det er positivt at så mange ønsker å velge det faget, sier Danielsen, som selv har bakgrunn som maler.

Powered by Labrador CMS