Milliontap på bromaling

Industrimalingsforhandleren måtte betale over to millioner kroner etter at malingen flasset av.

Publisert

Joma Trading i Fredrikstad leverte maling til en gangbro på Gardermoen. Da malingen flasset av, ble firmaet dømt til å betale utbedringskostnadene på nærmere 2,1 millioner kroner, forteller Fredriksstad Blad.

Beskyttet dårlig

Joma ble engasjert for å levere maling til stålkonstruksjoner som skulle brukes til en ny, utvendig gangbro på flyplassen, med grunning, brannmaling og toppstrøk. Jomas vanlige leverandør har ikke brannmaling, derfor kom den fra Brannstopp, skriver avisen.

Da temperaturen sank på Gardermoen, ble det oppdaget at brannmallingen flasset av i store flak. I tillegg var ikke brannbeskyttelsen god nok, og det var frykt for at malingsrestene skulle virvles inn i turbinene på flyene og bli et sikkerhetsproblem.

Retten: For lang tid mellom strøkene

Kunden mente at Joma og forsikringsselskapet deres måtte erstatte, og at de hadde tatt en sjanse da de leverte et malingssystem hvor ikke alle komponentene var fra samme leverandør, mens Joma sendte kravet videre til Brannstopp.

Retten mener mye tyder på at det dreier seg om vedheftssvikt som følge av at det gikk for lang tid mellom grunning og påføringen av brannmaling, forteller Fredriksstad Blad.

Powered by Labrador CMS