Fortsatt LO-nei til rot-fradrag

LO-sekretær Trude Tinnlund avviser rot-fradrag.

Publisert

Hvorfor skal man belønne noen for å ikke gjøre noe som ikke er lov i utgangspunktet? Det spurte LO-sekretæren i paneldebatt på Arendalsuka. Det er Agderposten som forteller hvordan rot-fradraget ble tema for debatten.

Helkriminelle

Karl Børre Reite i Skattedirektoratet fastslår at svart arbeid er mer alvorlig enn tidligere:

– Mens man før hadde halvkriminelle, har man nå mange helkriminelle, sier han.

Undergraver håndverkeryrkene

Arbeidsminister Robert Eriksson går hardt ut mot dem som betaler svart for oppussing.

– Selv om det kan være fristende, er det fullstendig uakseptabelt å kjøpe svarte tjenester. Det er ulovlig og straffbart, sa Eriksson til NTB i etterkant av en annen debatt om svart økonomi på Arendalsuka.

– Svart arbeid bidrar til å undergrave det seriøse arbeidslivet og setter de tradisjonelle håndverkeryrkene våre i fare for å bli utkonkurrert av useriøse aktører, tilføyer statsråden.

Like straffbart uansett

Robert Eriksson ser ikke noe formildende i at folk skylder på dårlig råd:

– Uavhengig av hvor mye du tjener, er det like straffbart å betale svart. Dersom ufaglærte har utført oppdrag i hjemmet ditt svart og det senere oppstår skader, kan det bli vanvittig dyrt. Det finnes ikke forsikringsselskaper som betaler for slikt, sier Eriksson, som selv har yrkeserfaring fra forsikringsbransjen, til NTB.

Eriksson mener at det slett ikke er riktig at det er liten risiko for å bli avslørt.

Ukjent omfang

I debatten fortalte byggmester Kjell Eriksen hvordan firmaet hans har gitt opp å konkurrere om oppdrag på privatmarkedet, mens skattedirektør Hans Christian Holte innrømmet at myndighetene ikke vet hvor stort omfanget av svart arbeid er.

 

 

 
Powered by Labrador CMS