Skjerper krav om Productxchange

Veidekke skjerper kravene om å levere produktdata gjennom Productxchange, og Cobuilder-sjefen merker endring i markedet.

Publisert

Rundt 200 seminardeltagere har fått informasjon om nye krav fra blant andre Direktoratet fra Byggkvalitet og Norwegian Green Building Council og hvordan kravene vil påvirke aktørene i næringen fremover.

Automatiske data

– Med over 500 byggeprosjekter gående er det mange hensyn å ta, sier innkjøpssjef Ole Jakob Nes i Veidekke, som er ute etter verktøy som maner til samhandling

– Productxchange er et slikt verktøy, og derfor skjerper vi kravene om leveranse av produktdata og -dokumentasjon gjennom dette systemet. Hovedgrunnen er at hele næringskjeden er representert her. Systemet forteller deg om avvik hvis det skulle være mangelfull dokumentasjon, og leverer automatisk produktdata fra stadig flere leverandører. Det er ingen tvil om at Productxchange både sikrer kvalitet og forenkler vår hverdag, sier Nes, ifølge et referat nettopp fra Productxchange.

Tilgjengelig

Fritzøe Engros har digitalisert ytelseserklæringene sine. – Å gjøre våre data tilgjengelig for våre kunder og markedet forøvrig er selvfølgelig noe vi er opptatt av og som vi også vil fokusere på i tiden fremover, sier Jarle Anholt i Fritzøe Engros.

Administrerende direktør Lars Chr. Fredenlund i Cobuilder merker en klar endring i markedet. Den er godt synlig både hos leverandørene og de utførende aktørene når det kommer til fokuset på distribusjon og kommunikasjon av produktdata og -dokumentasjon i Norge, sier han.

 

Powered by Labrador CMS