Mesteropplæring mister fagskole-rett

Mesterfagskolen som Folkeuniversitetet driver, er for dårlig til å bli godkjent som fagskole.

Publisert

Folkeuniversitetet mister retten til å tilby mesterbrev som malermester som fagskoleutdanning.

Det er Nokut – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen – som har vurdert mesterbrevutdanningen som Folkeuniversitetet gir.

Oppfyller ikke faglige krav

Nokut har sett på opplæringen av tømrere i Oslo, som er det største studiestedet, men har konkludert på samme måte også for maler, byggtapetserer og ti andre mesterbrev i byggfag.

Grunnleggende forutsetninger for å tilby fagskoleutdanninger er ikke oppfylt, og mesterfagskolen oppfyller ikke de faglige kravene, konstaterer Nokut.

Ikke fornøyd med «instruktører»

– De største faglige manglene er knyttet til pedagogisk opplegg og fagmiljø, sier Nokuts direktør Terje Mørland.

– Mesterfagskolen har få ansatte i undervisningsstillinger, og de bruker ofte innleide «instruktører». Dette medfører at det er lite samhandling innad i fagmiljøet og at arbeids- og undervisningsformer i stor grad er opp til hver enkelt «instruktør». Utdanningene er organisert mer i tråd med hva som forventes av kurs, enn med hva som kreves av en fagskoleutdanning, sier han.

Gir fremdeles mesterbrev

Studieforbundet vil fremdeles kunne gi mesterbrevutdanning.

– Studentene tar utdanningen først og fremst for å få mesterbrev, og dette vil de kunne få selv om utdanningen ikke er fagskolegodkjent. Vi har siden i sommer vært i dialog med skolen for å finne gode løsninger for studentene, opplyser Terje Mørland.

Powered by Labrador CMS