Drammenslauget med felles lærlingeinnsats

-Vi registrerte hvor vanskelig medlemmene våre hadde med å få tak i lærlinger, så vi bestemte oss for å gjøre noe med det. Første runde var annonser i lokalavisen, og jammen meldte det seg et par interesserte ungdommer!

Publisert

Baard Samuelsen er oldermann i Drammenslauget, og er – som flere i lauget – svært opptatt av rekruttering. Slik sett skiller de seg ikke fra resten av landet i Drammen. Men forskjellen er at i Drammen gjør de virkelig noe med det: De har altså startet en egen annonsekampanje, som allerede har gitt resultater. Og ikke nok med det, gjennom et møysommelig arbeide kan det nå se ut til at det fra høsten 2018 vil komme en malerlinje på VG2 ved Åssiden videregående skole.

Drammenslauget jobber

-Ja, det er riktig at vi jobber med den saken, og har fått positive signaler foreløpig. Men det er et godt stykke igjen før vi eventuelt kan heise flagget og feire at det er på plass. Likevel er vi jo glade for at vi har blitt tatt på alvor, for bedriftene i vårt distrikt trenger 12-15 lærlinger, så det skal bli spennende å se hva vi får til.

-Men dere hadde ikke tid til å vente?

-Det er vel heller slik at vi ikke ville sitte og vente på at andre skulle gjøre noe: Vi liker å gjøre en innsats sjøl, og det er kanskje grunnen til at vi har rundt 20 medlemmer på hvert eneste møte i lauget. Vi er overhode ikke størst, men det kan nok hende at vi har størst oppslutning om møtene dersom man tar hensyn til hvor mange medlemsbedrifter vi har. Dette er jo veldig inspirerende, og derfor er det også veldig hyggelig å samles slik vi gjør i dag, for å kose oss litt i forbindelse med julen. Kall det gjerne et julemøte. Vi er gode kolleger, og har mye å prate om hele tida. Faktisk har jeg med undring hørt fra andre laug at man innimellom har problemer med å finne tema for møtene sine, og til og med vil ha innspill fra MLF. Kanskje vi er spesielle her i Drammen, men vi har alltid en masse å snakke om, smiler han.

Oppfølging

Samuelsen mener imidlertid at det ikke er nok å skaffe lærlinger, og satser på å skape et fagmiljø for ungdommene etterhvert. Han har til og med gjort en del sonderinger med Oslolauget for om mulig å få på plass noe slikt.

-Og så er det en ting til jeg har på hjertet, sier den alltid blide drammenseren:

-Jeg – og lauget i Drammen – setter virkelig stor pris på det som har skjedd i MLF sentralt i de seneste par årene. Det er en inspirasjonskilde for oss alle, sier han, før laugsmedlemmene benker seg til møte – og julemiddag med «noggo attåt».

Powered by Labrador CMS