Ekspertene på farger velger sine favoritter for 2018

Det er ikke én farge som vil prege året som kommer. For er det noe fargeekspertene er enige om, er det at vi har en fargerik fremtid i vente.

Publisert

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no | Foto: Nordsjö, Fargerike, @teklan

Blått, gult, grårosa, lilla, brunt, dyp rød – disse fargene har til felles at de alle har blitt kåret til årets farge 2018 av ulike eksperter. Det sier litt om hva vi har i vente i året som kommer.

– Det at alle varsler om forskjellige farger, og at varslene spriker såpass mye, vitner jo om at 2018 kommer til å bli et fargerikt år. Vi har snakket om det lenge, men nå er fargene virkelig her – og de er kommet for å bli, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Hver sin farge

Det store trendbildet har de siste årene særlig pekt mot én tendens; at det er trendy å være personlig.

– Vi er alle forskjellige og vi har ulike preferanser. Det gjelder også når det kommer til interiørfarger. Det er derfor helt riktig – og viktig – at fargetendensene og varslene spriker såpass mye som de gjør. Det vitner bare om det vi egentlig har visst hele tiden; det er ikke én farge som er riktig for alle, sier Owren.

Og med så mange ulike fargetrender, fra de rolige blå- og grårosa tonene, til fargesterke gul- og lillanyanser, er det virkelig noe for enhver smak.

– Mange kommersielle aktører kårer årets farge, og de seneste årene ser vi at valgene spriker i alle mulige retninger. Tidligere var det bredere enighet, fordi det var enkelt å spotte den mest spennende fargen som utmerket seg i en ellers hvit og grå verden. Men nå vokser det en kraftig fargebølge frem, parallelt med den grå bølgen, og vi beveger oss mot det fargeglade 2020-tallet – en sterk motreaksjon til det fargeløse 2010-tallet, forklarer fargeekspert Dagny Thurmann-Moe i Dagny Fargestudio.

Fargerik fremtid

– Det er vel én ting vi kan slå fast, og det er at fremtiden er fargerik, avslutter Thurmann-Moe. 

Powered by Labrador CMS