Savner Arbeidstilsynet i fjellet

Useriøse får mer plass i hyttebyggingen – hytteprodusent etterlyser Arbeidstilsynet.

Publisert

 

– Vi har hatt mange tilsyn det siste året på våre hytteprosjekter, men lurer på om Arbeidstilsynet ikke vet om eller ikke vil kontrollere byggeplasser som uorganiserte bedrifter driver og der det kan se ut til å være større behov for kontroll.

Taper oppdrag

Det sier Audun Skattebo, administrerende direktør i Tinde Hytter i Ringebu i Gudbrandsdalen, til Byggmesteren. Tinde bygger over 150 hytter i året.

– Vi følger reglene vi skal, gir garantier og leverer i henhold til gjeldende bransjekontrakter, men opplever at våre tilbud taper så det synger mot andre som antagelig har enklere løsninger, forteller Skattebo, ifølge fagbladet.

Dropper stillas

Alf Rune Stangeland i Signaturhytten forteller om det samme: – Vi ser jo konkurrenter som lar være å følge HMS-krav om blant annet stillas og kan spare 100-200.000 kroner på det.

Per Jæger i Boligprodusentenes Forening vil ha innført en registreringsordning for alt arbeid, også på hytter, skriver Byggmesteren.

Tidligere har Maleren blant annet skrevet om Trysil Flis- & Malersenter, som har hatt utallige oppdrag der mesterbedriften har måttet rydde opp etter useriøse håndverkere på hyttene i bygda.

Powered by Labrador CMS