Rekordstor tilbakebetaling til frivillige foreninger

Oppussingsåret 2020 har ført til rekordstor bonusstøtte til lokale foreninger og lag over hele landet når fordelsprogrammet Flügger Andelen deler ut til sammen 681 720 kroner til over 700 mottagere. – Et velkomment tilskudd når mange andre inntektskilder falt bort under pandemien, sier Steffen Eide hos Flügger farve.

Publisert

Alle kunder som er medlem hos en forening som er tilknyttet fordelsprogrammet Flügger Andelen får 20 prosent rabatt på maling, verktøy og alt annet som trengs ved oppussingen. Samtidig får organisasjonen, laget eller foreningen ytterligere fem prosent av summen i bonusstøtte.

Fordelsprogrammet Flügger Andelen er et gratis konsept for medlemmene og ble etablert i 2017. Konseptet har vært en stor suksess hele veien. I år genererer konseptet hele 681 720 kroner i direkte utbetaling til de over 700 norske foreningene som tar del i programmet.

Gode rabatter

– Det er en fantastisk sum, og vi er svært stolte og ydmyke over at konseptet lever i beste velgående. Det er kanskje spesielt hyggelig i år, siden mange foreninger har lidd økonomiske tap under pandemien. En stor del av inntektsgrunnlaget falt bort i og med at kafésalg, cuper, loppemarkeder og andre arrangementer har uteblitt, sier Steffen Eide, konseptansvarlig for Flügger Andelen hos Flügger farve.

– Siden oppstarten i 2017 er det godt å se hvordan våre Flügger-butikker har utviklet et nært samarbeid med sine lokale idrettslag og foreninger. Samarbeid er "vinn-vinn" for butikkene og medlemmene i konseptet. Det er ingen tvil om at Flügger Andelen-konseptet har kommet for å bli. Et bevis på det er at konseptet har gått utover landegrensene, og Flügger Sverige og Danmark nå også har lansert Flügger Andelen. I begge land responsen vært meget god, sier Rolf Gjølberg, daglig leder hos Flügger farve i Norge.

Flügger Andelen er åpent for idrettsklubber, foreninger og frivillige organisasjoner og gir medlemmene gode rabatter i Flüggers butikker. Kundene som registrerer sine kjøp på foreningens medlemskonto i den lokale Flügger fargebutikken, får 20 prosent rabatt på hylleprisen. Etter årets slutt får foreningen utbetalt ytterligere fem prosent av totalsummen for de registrerte kjøpene som bonusstøtte.

Glad for å gi støtte

I løpet av tre år har Flügger Andelen gitt over 1,5 millioner kroner i utbetalinger til fotballklubber, ideelle organisasjoner, skolekorps, Røde Kors-avdelinger og lokale husflidslag og mye mer.

– Vi er svært glade for å kunne bidra til å støtte mange av de idrettslag og foreninger som er medlem i Flügger Andelen. De største enkeltutbetalingene er på over 25 000 kroner. I disse dager jobber vi på spreng med å ringe rundt til alle foreninger for å fortelle om pengene som er på vei. Litt ekstra spesielt er det å få lov til å ringe til Sykehusklovnene, Barnekreftforeningen og Røde Kors avdelinger som gjør en så fantastisk jobb hver eneste dag for dem som trenger det mest, sier Eide.

Powered by Labrador CMS