Flügger uten gipsplateskjøter

Flügger har stoppet salget av sparkeltape og trukket tilbake fire sparkelprodukter. Leverandøren håper på en løsning i løpet av måneden.

Publisert

Sparkeltapen slipper i kantene eller kan trekkes av i lag. Malere i flere land har opplevd problemer med å sparkle gipsplateskjøter.

Sju produkter stoppet

Derfor har Flügger trukket tilbake sju produkter fra markedene, uten at det til nå er funnet noen løsning.

– Vi har i den senere tid opplevd flere tilfeller hvor det er oppstått problemer i forbindelse med sparkling av gipsplateskjøter; f.eks. at gipstapen slipper i kantene på enkelte steder etter sparkling. Det gjør at Flügger i en periode dessverre må avstå fra å tilby en komplett løsning til formålet «Sparkelmasse og sparkeltape», heter det på leverandørens egne nettsider.

Avviser produktfeil

Foreløpig tror Flügger at problemene skyldes en kombinasjon av sparkelmassen, sparkeltapen, gipsplatene, den praktiske utførelsen, temperatur og luftfuktighet – og avviser at problemet er begrenset til bare deres egne produkter.

– De opplevde problemer er en følge av en rekke sammenfallende omstendigheter og ikke noe som skyldes produktfeil. Flüggers produkter til gipsplateskjøter har vært uendret i mange år, og vi har ikke konstatert endringer i våre produkter som skulle forklare de nå oppståtte problemer, uttaler leverandøren. Flügger skylder på større press på malerne, som betyr mer utfordrende temperatur- og fuktforhold.

Ny løsning på vei

Innen utgangen av januar venter Flügger å være tilbake med en ny løsning for gipsskjøter.

Prodduktene som er tatt ut av sortimentet og som kundene er bedt om å levere tilbake, er:

• Marco Spark-Perf Drywall joint tape, 50mm x 23m

• Marco Spark-Perf Drywall joint tape, 50mm x 76m

• Marco Spark-Perf Drywall joint tape, 50mm x 150m

• Flügger Sandplast 696 Joint Filler_10 L

• Flügger Sandplast LB_firk 12 L

• Flügger Sandplast LB Light Bazooka Bucket_15 L

• Flügger Sandplast LB Bazooka Bag_15 L

Powered by Labrador CMS