Slik tar du i bruk trendfargene

Oransje i fjor; rosa og gult i år. Hvordan hjelper du privatkundene med å ta i bruk trendfargene?

Publisert

Stadig blir nye trendfarger presentert. Årlige kåringer og interiørguruenes spådommer bestemmer hvilke farger som er inn for øyeblikket. I fjor var det oransje. I år er det rosa og gult.

Kanskje våger noen av kundene dine å male entreen knall rosa og de fire stueveggene gule. Men hva med resten?

Forbrukerne, ikke trendforskerne

– Jeg synes det er spennende å utfordre det å lage trendfarger i bransjen vår. Hvor brukbare er de for de store veggflatene i boligene? Som rådgivere må vi tilpasse oss forbrukerne, vi kan ikke bare lene oss på trendforskere som sier at noe er en kommende fargetendens, sier Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger.

Hun mener at det er viktig å tilpasse trendfarger til forbrukernes behov.

Tolker til store flater

– Vi ønsker å tolke fargene for våre forbrukere, og sørge for at de får farger som de kan bruke på store flater. Dette kan være farger som springer ut fra de overordnede trendene, men som er mer nøytrale og holdbare til store veggflater i lengden, sier hun.

– Dette er en utfordring vi har valgt å ta fatt i, og vi vil gjøre en innsats for å tolke fargene til de store flatene. Årets trendfarger har vi for eksempel tolket til mer duse og rolige farger – den gule «Distant sunlight» og den rosa «Cosy cover», sier hun.

Kombinerer

Én måte å ta i bruk trendfargene på er altså å finne mer dempede toner som kan brukes på de store flatene. En annen måte er å kjøre på med trendfarger på mindre flater, i kombinasjon med andre, mer nøytrale farger.

Nordsjö var tidlig ute med å kåre en gull- og okerfarge som årets farge. Mette Dahl hos Nordsjö mener at dette er en trendfarge som er svært anvendelig, særlig i kombinasjon med andre farger.

– «Ochre gold» er en dempet farge med gråskjær. Den kan kombineres med mange andre farger, og fungerer veldig fint ved siden av blant annet grått og blått, sier hun.

Forsiktig gjennomsnittsnordmann

I norske hjem er det mange hvite, grå og greige vegger. De kulørsterke trendfargene passer utmerket i kombinasjon med disse, mener Dahl.

– Gjennomsnittsnordmannen er forsiktig, og det er mye hvitt og grått i norske boliger. Hvis man ønsker å freshe opp stua og prøve seg med litt farger, kan man jo ta i bruk en trendfarge på én vegg, for å komplementere de nøytrale fargene man allerede har, foreslår hun, og legger til at gullokerfargen også passer godt i kombinasjon med mørkere farger for å sprite opp og få inn litt lys.

Powered by Labrador CMS